Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > M3 već u rukama njemačkog tunera

BMW M3 Manhart

M3 već u rukama njemačkog tunera

Novi BMW M3 zajedno sa M4 modelom tek stižu u prodajne salone širom svijeta, a tuning kuća Manhart već je uzela stvar u svoje ruke i pokazala kupcima kako oni vide snažnu limuzinu...

Opšte je poznato da novi BMW M3 nikoga ne ostavlja ravnodušnim, te da je kao takav često tema rasprava na internetu. Bez obzira na to, njemački tjuneri u Manhartu već su izvršili opsežne modifikacije sportskog automobila i na taj način dali svoj pečat. Sa vanjske strane dostupni su brojni detalji koji će M3 modelu dati zlatno-crnu šemu boja koja se veže za kompaniju Manhart. Riječ je o MH3 paketu koji uključuje nove 21-inčne točkove i komplet naljepnica, sve tonirano u zlatnu boju. I pojedini ostali dijelovi karoserije dobili su karbonske zamjene poput poklopca motora i zadnjeg spojlera i difuzora.

 

 


Ispod poklopca kupci mogu očekivati da će standardni 3,0-litarski benzinac dobiti dodatnih 90 KS, što znači da će u Competition verziji raspolagati sa preko 600 KS. Za bolje upravljanje u zavojima, Manhart je nudi H&R opruge za spuštanje. Bez obzira na mišljenje o novom M3 modelu, važno je napomenuti da će budući kupci sa novim ansamblom nadogradnji sasvim sigurno dobiti jedinstven automobil sa kojim će se izdvojiti iz mase. Sama nadogradnja još uvijek je u fazi razvoja, a kako kažu u Manhartu, sljedeća faza će ići i korak dalje i biće dostupna kasnije ove godine. Sve opcije nadogradnje pored M3 modela, dostupne su i za snažni coupe M4.

Datum objave: 04/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook