Naslovna > Automobili > BMW > Serija 5 > M5 CS dobija još više snage od Manharta - gotovo 800 KS

BMW serije 5

M5 CS dobija još više snage od Manharta - gotovo 800 KS

Manhart MH5 GTR je ograničen samo na jedan primjerak. Tuning firma nije otkrila cijenu unikatnog nadograđenog BMW-a M5 CS...

Uz nekoliko prikaza prototipova, zna se da su G30 BMW serije 5, a samim tim i F90 M5, pri kraju svog životnog ciklusa, ali prije nego što Bavaria predstavi sljedeću generaciju 5-ice, Manhart predstavlja pojačanu verziju najmoćnijeg M5 na tržištu, M5 CS. Nazvan MH5 GTR, njemački tjuner koristi biturbo 4,4-litarski S63 V8 agregat od F90 M5 CS i pojačava snagu na 777 KS i 935 Nm obrtnog momenta. MH5 GTR ima brojne mehaničke nadogradnje, uključujući izduvni sistem od nehrđajućeg čelika sa kontrolom ventila, koji se uliva u četiri izduvne cijevi od 100 mm. Izduvne cijevi su obložene karbonom, ali mogu doći s keramičkim premazom na zahtjev.

 

 

 


Neke od nadogradnji izduvnih gasova čekaju na odobrenje TÜV-a, tako da su opcije samo za izvoz: Manhart downpipes Race bez katalizatora, Manhart OPF Delete zamjenske cijevi sa 200-ćelijskim HJS katalizatorima i MANHART OPF/GPF Deleter. Upravljanje je takođe poboljšano sa Manhartovim vješanjem Variant 4 coilover od strane KW Suspensions koji takođe ima značajno spuštanje. Ova postavka vješanja se zatim uparuje sa tjunerskim setom kovanih 21-inčnih srebrno-sivih mat alu naplataka sa deset krakova, umotanih u Michelin gume.

Datum objave: 28/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook