Naslovna > Vijesti > Maksimalni fokus na SUV segment

Volvo

Maksimalni fokus na SUV segment

Volvo je prilikom nedavne prezentacije C40 modela potvrdio da će se u narednom periodu lišiti nekih karavana i limuzina, a razlog tome je što kompanija želi maksimalno da se fokusira na popularniji SUV segment...

Davno su prošli dani kada su tradicionalni stilovi karoserije poput limuzine i karavana vladali tržištem, a zamijenjeni su crossoverima koji neprekidno bilježe rast potražnje. Volvo je i te kako upoznat sa tržišnim trendovima prije svega zahvaljujući prodajnim rezultatima koji kažu da 75% prodaje Volvo vozila ide u korist XC serije. Iz kompanije poručuju da će u narednom periodu doći do proširenja portfolia crossovera, a sve na štetu limuzina i karavana. Dodaju kako kompanija jednostavno ima previše limuzina i karavana, naročito onih sa dugačkim krovom poput V60 i V90 modela koji imaju svoje Cross Country derivate.

 

 


Iz kompanije navode i veliki broj limuzina, malih, većih i prevelikih, od kojih će neki morati da idu. Ipak, Volvo neće u potpunosti ugasiti limuzine i karavane, ali svakako će doći do gašenja pojedinih modela. Švedska kompanija preusmjerava fokus na električne SUV-ove, a jedan u nizu je nedavno predstavljeni C40 Recharge, koji predstavlja coupeovsku sportskiju verziju XC40 modela. Sljedeća generacija XC90 najvjerovatnije će takođe dobiti potpuno električnu izvedbu, dok je manji XC20/C20 već potvrđen. Neke glasine pominju i o velikom XC100 modelu, ali za sada nema zvaničnih informacija.

Datum objave: 04/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook