Naslovna > Automobili > Volkswagen > Caddy > Mali kamper velikih mogućnosti
FOTO GALERIJA (5)

VW Caddy California

Mali kamper velikih mogućnosti

Volkswagen je predstavio praktični kamper Caddy California koji obiluje pametnom tehnologijom uštede prostora...

VW Caddy California se bazira na istoj MQB platformi kao i nedavno predstavljena peta generacija ovog popularnog „privrednika“. Kao takav će se nuditi sa identičnom ponudom pogonskih jedinica: jednolitarskim benzinskim turbo trocilindrašem od 116 KS i dvolitarskim četvorocilindarskim dizelom od 75, 102 i 122 KS. Dolaskom na tržište u počektu će biti dostupne samo ulazne i najsnažnije dizelske varijante, a proširenje linije se može očekivati tokom iduće godine. Sve pogonske jedinice će prenostiti snagu na prednju osovinu, a prema riječima proizvođača Caddy California će biti opcionalno dostupan i sa pogonom na sva četiri točka.

 

 

 

Sa vanjske strane ovaj mini kamper izgleda skoro identično kao i standardni Volkswagen Caddy MPV, sa istim aluminijumskim naplacima, LED prednjim svjetlima, zadnjim vertikalnim svjetlosnim grupama. krovnim nosačima i panoramskim staklenim krovom. Međutim, VW je kabinu ovog kampera temeljno izmijenio. Zadnja klupa standardnog MPV-a je zamijenjena preklopnim krevetom dužine dva metra, a svi zadnji prozori vozila i stakleni krov su opremljeni roletnama kako jutarnje sunce ne bi budilo usnule putnike.

 

VW je pozadi instalirao čajnu kuhinju na izvlačenje koja štedi prostor. Ona uključuje plinsko kuhalo, ladicu sa priborom za jelo i kutiju za odlaganje hrane i suđa. Pošto je kuhinja postavljena na zadnji dio vozila, vrata prtljažnika ujedino predstavljaju i zaštitni krov od kiše i sunca prilikom kuhanja. Kupci dobijaju sklopive stolice i sto za kampovanje koji se mogu spremiti ispod kreveta, a tu je i podrška za dodatke kao što su krovni nosači i sklopiva tenda. Pored svega navedenog, krevet se može potpuno ukloniti kako bi se ovaj mini kamper mogao pronovo transformisati u kombi.

 

 

 

VW je ponudio novi, modularni sistem šatora dizajniran posebno za model Caddy California, koji se može povezati sa zadnjim dijelom vozila ili samostalno koristiti. Proizvođač tvrdi da šator povećava boravišni prostor kampera, omogućavajući na taj način dovoljno mjesta za četvoročlanu porodicu. Kao i standardni Caddy, ovaj mini kamper će biti opremljen najnovijim VW MIB3 infotainment sistemom sa centralnim ekranom od 10 inča. Tu će se naći i mnoštvo sigurnosne opreme, kao što je bočna asistencija, upozorenja na saobraćaj iza vozila i VW sistem asistencije za prikolicu.

Datum objave: 05/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook