Naslovna > Automobili > Renault > Kangoo > Mali svemirac
FOTO GALERIJA (13)

Predstavljamo - Renault Kangoo Be Bop

Mali svemirac

Baziran na modelu Compact Concept, koji je debitovao 2007. godine na frankfurtskom sajmu automobila, novi pripadnik Kangoo porodice model Be Bop u potpunosti zaokružuje gamu Renoa u ovoj inovativnoj klasi vozila...

Novi Renault Be Bop poseban je po mnogo čemu. Od ostalih Kangooa izdvaja se dvobojnom 3,87 metara dugačkom trovratnom karoserijom, ekskluzivnim elementima u enterijeru i inovativnim pomičnim krovom. Što se tiče dizajna, dvobojna karoserija daje poseban pečat ovom modelu, a dodamo li svemu tamnu podlogu glavnih svjetala, 16-colne lake naplatke, te novodizajnirane odbojnike, slobodno možemo reći da Be Bop odiše i posebnom notom individualnosti. Koketiranje sa terenskim vozilima evidentno je i po bočnim zaštitnim oblogama, ali i 20 mm višljem ogibljenju, koje mu omogućava bolju pokretljivost izvan asfalta. Kangoo Be Bop interesantan je i po inovativnom pokretnom krovu, koji je izveden na isti način kao i na Compact Conceptu iz 2007. godine. Zajedno sa bočnim prozorima Be Bop nudi čak 4 m2 staklenih površina i mogućnost vožnje sa otvorenim pogledom u nebo, bar kad su u pitanju putnici na zadnjim sjedištima.

 

 

 

 

U skladu sa vanjštinom i enterijer je oblikovan kako bi pokazao da je Kangoo Be Bop poseban automobil u Renaultovoj gami. Neobične kombinacije boja, puno svjetla te udobna sedišta za četiri odrasle osobe stvaraju posebnu atmosferu u unutrašnjsoti. Za razliku od konceptnog modela, na serijskom su zadnja sjedišta postavljena devet centimetara više kako bi se dobio utisak veće prostornosti, ali i kako bi se bolje iskoristio zadnji dio vozila. Zadnja sjedišta se mogu nezavisno podešavati, a iza njih se nalazi prtljažnik od osnovne 174, odnosno maksimalne 1.462 litre. Priču o zadnjim sjedištima zaokružuje njihova pristupačnost iz prtljažnika, zahvaljujući velikim vratima, ali i koncepciji sa slobodnim središnjim prostorom širine 24 cm.

 

 

Kada se pojavi na tržištu u proljeće ove godine, Be Bop biće na raspolaganju sa tri pogonska agregata, tačnije 1.5-litarskim dizelašima sa 85 i 105 KS, od kojih će se jači isporučivati sa šestostepenim ručnim menjačem, te jednim 1.6-litarskim benzincem od 105 KS. Uzmemo li u obzir da je međuosovinski razmak Be Bopa 38 cm kraći od onog kod klasičnog petovratnog Kangooa treba očekivati bolju okretnost u gradskim uslovima. Na visokom nivou je i bezbjednost, koju osim Boschovog ESP-a i ABS-a sa integrisanom distribucijom sile kočenja, potpomaže i ASR kontrola trakcije. Renault Be Bop predstavlja istinsko osveženje na tržištu, jedinstven automobil prvenstveno orijentisan ka mlađim ljudima kojima su zabava u vožnji i osjećaj slobode važniji od svega.

Datum objave: 28/01/2009
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook