Naslovna > Automobili > Honda > HR-V > Malo drugačiji od američkog brata u Evropu dolazi sljedeće godine

Honda ZR-V

Malo drugačiji od američkog brata u Evropu dolazi sljedeće godine

Unutrašnjost je ista u smislu da je prenijeta iz HR-V, koji i sam dijeli većinu kabine s najnovijim Civic-om. Međutim, ZR-V izbjegava glomaznu ručicu mjenjača za automatski mjenjač u korist dugmadi što mu daje moderniji i čistiji izgled. Takođe dobija bordo temu sa narandžastim šavovima stvarajući ugodan ambijent...

Honda je možda rekla da je novi HR-V posebno razvijen za Sjevernu Ameriku, ali ZR-V koji je danas predstavljen u Japanu je gotovo identičan. "Z Runabout Vehicle" je već predstavljen u Kini gdje izgleda gotovo isto. Takođe će biti dostupan u Evropi sljedeće godine kako bi se smjestio između HR-V specifičnog za tržište i sljedeće generacije CR-V-a koji je predstavljen ranije ove sedmice. Model JDM ima drugačiju rešetku od svog američkog brata tako što prelazi sa saćaste šare na vertikalne letvice koje nas podsjećaju na Maserati Grecale Trofeo. Prednji branik je takođe drugačiji. Nazad, nova Honda ZR-V dobija dvostruki izduvni sistem sa iznenađujuće velikim završecima koji krosoveru daju sportski izgled.

 

 

 


U poređenju sa američkim specifikacijama HR-V, najvažnija razlika je ispod kože. Dok sjevernoamerički model pokreće isključivo 2.0-litarski benzinski motor koji razvija 158 KS, JDM-spec ZR-V dobija hibridnu postavku od Civic e:HEV. Alternativno, kompaktni crossover će takođe biti u ponudi sa 1,5-litarskom benzinskom jedinicom, a oba će dobiti AWD u zemlji izlazećeg sunca.

 

 

 

Pune tehničke specifikacije će biti objavljene u narednim mjesecima prije septembra kada će Honda otvoriti knjige narudžbi za ZR-V u Japanu. Ekvivalentni evropski model predviđen je za lansiranje 2023. i on će takođe biti elektrifikovan kako bi ponovio HR-V Euro-spec. Govoreći o hibridnom modelu, nadolazeći Civic Type R će biti posljednji automobil kompanije samo sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem na Starom kontinentu.

Datum objave: 14/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook