Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Manta se vraća 2025, Insignia dobija električnog nasljednika

Opel

Manta se vraća 2025, Insignia dobija električnog nasljednika

Nakon što je Opel prošle godine pokazao kako neke legendarne automobile poput Mante vidi i u budućnosti sa nula emisija, javnost je oduševljeno reagovala, zbog čega su u kompaniji najavili povratak ove legende sredinom decenije…

Prošle godine, Opel je vratio u život jedan od najpoznatijih modela iz prošlosti, ali samo u formi koncepta. Ipak, povratne informacije koje su stigle od fanova i potencijalnih kupaca bile su veće nego što se očekivalo, zbog čega je proizvođač odlučio da oživi Mantu i to kao serijski model sredinom ove decenije. Informacija je zvanično potvrđena od Opela, koji je osim toga najavio i da će se Insignia od sljedeće generacije transformisati u električno vozilo. Počevši od Mante, trenutno se ne zna mnogo ali iz kompanije poručuju da će nova interpretacija sportskog automobila iz prošlosti dobiti električni pogon i da će biti ,,bez emisija i svestran, automobil za kojim obožavaoci žude”.

 

 


Prema izvještajima od prošle godine, preporođena Manta će stići 2025. godine i poprimiće oblik coupea sa četvoro vrata. Nepotvrđene informacije govore da bi Manta mogla dobiti električni pogon snage do 400 KS, te bi se kao takav mogao suprostaviti modelima kao što su Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, KIA EV6, VW ID.4 odnosno njihove odgovarajuće nasljednike u to vrijeme. U ovom saopštenju, Opel je takođe nakratko potvrdio da će Crossland i Insignia sljedeće generacije biti električna vozila. Glasine sugerišu da će se ovaj drugi pretvoriti u veliki električni SUV koji će se takmičiti sa novim Citroenom C5 i potencijalnim nasljednikom Mondea.

Datum objave: 05/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook