Naslovna > Auto moto sport > Marques slavio u Njemačkoj

Moto GP

Marques slavio u Njemačkoj

Na Velikoj nagradi Njemačke koja je ujedno i deveta trka ove sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata ubjedljivu pobjedu je odnio vozač Repsol Honde Marc Marques ….

Drugom pobjedom na ovogodišnjem šampionatu Marques je zauzeo prvo mjesto na trci u Njemačkoj, dok je njegov timski kolega Dani Pedrosa stao na drugi stepenik a Valentino Rossi se našao na trećem mjestu koji je na polovini sezone ima 13 bodova prednosti na čelu generalnog plasmana.

 

Iako su ga Pedrosa i Lorenzo izazvali u prvih nekoliko krugova, Marques se brzo odvojio i uspio da kontroliše svoju prednost koja ga je dovela do dominantne pobjede. Svoj prvi trijumf ove sezone on je ostavrio na drugoj trci koja je vožena u Ostinu, dok je na drugim trkama bio nešto pasivniji, da bi na prošloj zasijao u punom svjetlu.

 

Upravo održana deveta trka za Veliku nagradu Njemačke označila je kraj prvog dijela šampionata, poslije kojeg Rossi ima 13 bodova više od Lorenza u borbi za titulu, a šampionat se nastavlja u Indijanapolisu 9. avgusta.

Datum objave: 13/07/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook