Naslovna > Auto moto sport > Marquez trijumfovao

MotoGP

Marquez trijumfovao

MotoGP za Veliku nagradu Argentine donio je uzbudljivu trku. Vozač Repsol Honde Marc Marquez trijumfovao je na drugoj trci sezone u kraljevskoj klasi …

Njegova pobjeda ostala je u sjenci dešavanja u borbi za ostatak podijuma. Vozač Ducatia Andrea Janone izbacio je svog timskog kolegu iz trke, i tako već rezervisano drugo i treće mjesto na podijumu predao Rossiju i Pedrosi. Još jedno iznenađenje došlo je od sjajnog Jorge Lorenza, aktuelnog svjetskog prvaka. Ovaj vozač nije uspio da osvoji niti jedan bod na ovoj trci, nakon što je pogriješio i izletio sa staze dok je čuvao peto mjesto. Od početka trke Marquez i Rossi su imali najbolji start i odličnu borbu. Pratili su ih Janone, Doviciozo i Vinales.

 

Nakon promjene motora, Marquez se polako odvajao i povećavao prednost, dok je Rossi postepeno otišao na petu poziciju. Ono što je doktora dovelo na drugu poziciju, jeste izletanje sa staze čak tri vozača ispred njega. Četvrti je trku završio Laverty, peti je bio Barbera dok je na šestu poziciju došao Stefan Bradl. Prvih deset kompletirali su Bradley Smith na osmoj, Rabat na devetoj i Bautista na desetoj poziciji. Treći ovogodišnji MotoGP šampionat se vozi 10. aprila na trci za veliku nagradu Amerike u Teksaškom gradu Austinu.

Datum objave: 04/04/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook