Naslovna > Auto moto sport > Marussia nije prošla testove

F1

Marussia nije prošla testove

Tim Marussia nije ispunio sve obaveza na 18 crash testova, te se sigurno neće pojaviti na finalnom predsezonskom testiranju bolida

Marussiju nećemo gledati na finalnim testiranjima u Barceloni od 1.-4. marta. Razlog je što bolid MR01 nije baš ispunio sva očekivanja na 18 crash testova, koji su od ove sezone obavezni za sve timove prije finalnih testiranja.

 

Marussia je odradila uspješno 17 testova, ali su „zapeli“ na posljednjem, zbog kojeg će morati uveliko mjenjati planove.  Iz tima je u zvaničnom saopštenju potvrđena ova informacija, zajedno sa objavom da ekipe na finalnim predsezonskim testiranjima u Barceloni, neće biti. Podsjećamo da je prva utrka u Australiji na rasporedu već 18. marta, a Marussia vjerovatno neće imati dovoljno vremena da do tog perioda odradi ozbiljna testiranja, što će ekipu dovesti u neravnopravan položaj sa ostalim. HRT je također imao problema na crash testovima, ali su oni stigli odraditi sve kako treba na vrijeme, te ćemo njih gledati u Barceloni ovog  vikenda. 

Datum objave: 28/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook