Naslovna > Automobili > Maserati > Levante > Maserati Levante stiže nam krajem 2014. godine

Proizvodnja novog SUV modela

Maserati Levante stiže nam krajem 2014. godine

Proizvodnja prvog Maseratijevog SUV modela započeće krajem iduće godine u Fiatovoj staroj fabrici u Torinu....

Maserati bi do kraja iduće godine trebao da započne sa proizvodnjom svog prvog SUV modela. Proces proizvodnje odvijaće se u Fiatovoj staroj fabrici koja se nalazi u Torinu, a dogovor je sklopljen između Fiata, koji je ujedno i vlasnik marke Maserati, te sindikata. Fabrika će da bude uređena, a u nju će prije pročetka proizvodnje da bude uloženo oko milijardu eura.

 

Detalji o prvom SUV modelu Maseratija zasada nisu poznati. Ono što možemo da očekujemo jeste to da će karoserija da bude izrađena od aluminijuma, dok će brojne komponente vjerovatno da budu preuzete iz modela Ghibli i Quattroporte, koji bilježe odlične prodajne rezultate.

 

Što se pogonske game tiče, u opciji se nalaze dva benzinca, i to 3.0 litarski twin – turbo V6, i 3.8 litarski twin – turbo V8 motor. Tu je svakako i dizelski motor, a riječ je o 3.0 litarskom turbo – punjenom V6 motoru.

 

Maserati je osnovan 1914. godine, a u sastavu Fiata nalazi se 20 godina. SUV Levante je treći novi model, pored već pomenutih Ghiblija i Quattroportea. Maserati se na ovaj korak odlučio jer želi da do 2015. godine poveća prodaju automobila na 50.000 godišnje. 

Datum objave: 05/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook