Naslovna > Automobili > Opel > Grandland > Maskirani crossover uočen na testiranju

Opel Grandland

Maskirani crossover uočen na testiranju

Nedavno su isplivale fotografije sa testiranja novog Grandlanda koji pod maskom krije restilizovani prednji kraj, a očekuje se još par novosti iz kuhinje njemačkog proizvođača...

Opel uveliko priprema osvježenu verziju svoga crossovera, a najveće promjene će doživjeti prednji kraj koji će dobiti novi „Vizor“ oblik viđen na modelu Mokka, a koji bi setrebao pojavljivati i na ostalim novitetima njemačkog proizvođača. Uočeni testni model je imao dobro zamaskiran prednji kraj na kome se nisu mogli jasno vidjeti detalji novog dizajna, ali se naslućuju redizajnirana svjetla za maglu, nešto manji usisnik vazduha i tanja LED svjetla sa novim svjetlosnim potpisom. Izmijenjen je i oblik poklopca motora, koji je sada sličniji manjim Crosslandu i Mokki. Donji kraj automobila i zadnji branik su takođe maskirani, pa se očekuju i blaži zahvati na dizajnu branika, plastičnih zaštita i blatobrana. Izmjene u eksterijeru bi trebali zaokružiti novi aluminijumski naplatci, kao i proširena paleta boja.

 

 


U unutrašnjosti se očekuju blaže promjene koje će se odnositi na infotainment sistem i bogatije pakete opreme, a dio poboljšanog sigurnosnog paketa će vjerovatno postati i senzor za detekciju pješaka koji je predstavljen uz restilizovani Crossland. Paleta agregata bi trebala ostati gotovo identična prethodniku sa dva benzinska motora, jednom dizel opcijom i dva plug-in hibrida sa pogonom na prednje ili sve točkove. Sufiks x će nestati iz imena, kao što je bio slučaj sa Crosslandom. Sve pomenute novine bi trebale udahnuti novi život njemačkom modelu u borbi za kupce u nemilosrdnoj klasi kompaktnih crossovera, a premijera se očekuje u toku ove godine.

Datum objave: 24/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook