Naslovna > Auto moto sport > Massa potpisao za Williams

Formula 1

Massa potpisao za Williams

Nakon emotivnog odlaska iz Ferrarija, Felipe Massa karijeru će nastaviti u ekipi Williamsa...

Zvnično je potvrđeno! Od iduće sezone za ekipu Williamsa u najbržem, letećem cirkus voziće Brazilac, Felipe Massa. Nakon emotivnog odlaska iz ekipe Ferrarija, u kome je imao prelijepu karijeru dugu osam godina, svoju dugu i bogatu karijeru nastaviće u ekipi Williamsa.

 

Naime, Brazilac je već 12 punih sezona proveo u Formuli 1. Za to vrijeme on je ostvario 11 pobjeda, 36 puta se popeo na podijum, a osvojio je ukupno 15 pol pozicija. Godina 2008. za njega je bila prilično tužna, jer je pred domaćom publikom, na posljednjoj trci koja se vozila u Brazilu, šampionska titula mu je izmakla. To je za njega bilo jedno od većih razočarenjea.

 

Massa je punih osam godina proveo u Ferrariju, u timu za koga je navijao još od malih nogu. Početkom jeseni ove godine, došlo je vrijeme za promjene, pa je Ferrari odlučio da Brazilca zamjeni Fincem, Kimi Raikkonenom, koji će se od iduće godine pridružiti Fernandu Alonsu.

 

Massa nije mogao dugo da razmišlja o tome gdje bi mogao da nađe svoje novo mjesto, jer slobodnih mjesta i nije bilo mnogo. Međutim, u Williamsu mu se ukazala izvanredna prilika, što je Brazilac bez mnogo razmišljanja prihvatio. Ser Frank Williams navodi kako je izuzetno zadovoljan ovakvim razvojem događaja, jer je Massa vozač sa velikim iskustvom, a to može samo da rezultuje dobrim rezultatima i napretku.

 

Svi očekuju da će se Felipe Massa odlično uklopiti u ovaj tim, te da će nova sezona za njega i čitavu ekipu biti odlična. Massa takođe ne krije svoje zadovoljstvo. On je želio da pređe u Lotus, ali mjesto u tom timu za njega je bilo praktično nedostižno. Massa je priznao, da tim za koji želi da nastupa, pored bivšeg Ferrarija i McLarena, svakako je Williams. Pružila mu se prilika, a kako kaže, svjestan je da ga očekuje težak period naredne sezone. 

Datum objave: 13/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook