Naslovna > Automobili > Mazda > 6 > Mazda 6 sa novim licem i motorima

Mazda

Mazda 6 sa novim licem i motorima

Toyota ima Lexus, Nissan ima Infiniti, Honda ima Acuru a Mazda samo Mazdu s kojom postiže ono za što konkurenciji trebaju zasebni brandovi.

Na Los Angeles Auto Showu Mazda je predstavila poboljšani model 6. Prama prvim informacijama sa lica mjesta radi se jednom najljepši automobila izloženih u Los Angelesu. Očigledno je da se dizajneri i dalje drže ''Zoom-Zoom'' filozofije koja i jeste zaslužna za preporod japanskog proizvođača automobila koji je oduvijek pravio pouzdane ali izgledom dosadne automobile. Za novo izdanje Mazde 6 slobodno se može reći da zaista donosi dosta novosti – od tehnologije do stilskih rješenja. Dizajneri su uložili veliki trud na vanjskom i unutrašnjem dijelu karoserije. Oni koji su imali priliku sjesti u tek predstavljenu šesticu tvrde da je osječaj u putničkom prostoru kud i kamo bolji.

 

 

Očekivano, velika se pažnja posvetila multimediji i pripadajućim ekranima jer se bez njih više ne može zamisliti ni jedan novi automobil. Kao novost navodi se i Skyactive G 2.5 litreni motor sa turbo punjenjem i maksimalnom snagom od 250 KS. U ponudi mjenjača nalazi se ručni i automatski za kojeg se predviđa da će biti više zastupljen. Posebna se pažnja posvetila i podvozju koje sada još bolje reaguje na poteze vozača. Prvi primjerci u evropske prodajne salone dolaze u martu mjesecu iduće godine...

Datum objave: 01/12/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook