Naslovna > Automobili > Mazda > 6 > Mazda6 sa novim detaljima

Mazda6

Mazda6 sa novim detaljima

Japanska limuzina Mazda6 sa oznakom modelske godine 2017. dobit će niz kozmetičkih i tehnoloških novosti

Iz Japana je prvo stigla vijest o dotjerivanju Mazde3 ali nove vijesti otkrivaju da to nije jedini model Zoom-Zoom filozofije čije će svježije izdanje osvanuti pod reflektorima skorašnjeg Paris Motor Showa.
Što se tehnologije najveća je novost G-Vectoring Control sistem o kojem smo već pisali. Radi se o sistemu za idealno dijeljenje snage i sile kočenja na svaki pojedini točak. Uz stabilnost znatno se poboljšao komfor jer na putnike djeluju znatno manje sile inercije. Poslije vožnje slaloma zaključeno da je automobil sa G- Vectoring Control sistemom brži od onog bez.

 


Inače, kompletan sistem Skyactiv Vehicle Dynamic bit će dodatno podešen čime će ionako odlična vozna svojstva dobiti novu dimenziju.
Uz nove materijala i kombinacije boja unutrašnjost će dobiti bolji multimedijalni sistem što je i očekivano. U doba sve većih kolor displeja Mazda se još uvijek drži onih manjih od 4,6 inča...Uz nabrojano sistem za kontrolu nenamjernog mijenjanja vozne trake bit će dostupan uz jeftinije pakete opreme.
Pogonske grupe i mjenjači dolaze sa manjim poboljšanjima uz čiju se pomoć zadržava kvalitet izduvnih gasova.
Premijera je sljedećeg mjeseca a prodaje je najavljenja za kraj oktobra.  

 

Datum objave: 11/08/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook