Naslovna > Automobili > Mazda > CX > Mazdino novo odijelo

Mazda CX-3

Mazdino novo odijelo

Mazda je ažurirala subkompaktni crossover CX-3 na japanskom tržištu uvođenjem novog pogonskog agregata i nove boje karoserije...

Uz postojeće dvolitarske benzinske i 1,8-litarske turbodizelaše, Mazda CX-3 se od sada može dobiti i sa 1,5-litarskim Skyactiv-G četvorocilindarskim benzincem. Uparen sa šestostepenim automatskim mjenjačem koji prenosi snagu na prednju osovinu, bazni agregat isporučuje 110 KS pri 6.000 o/min i 144 Nm obrtnog momenta pri 4.000 o/min. Naravno, ne iznenađuje podatak kako je CX-3 ekonomičnija kada je pogonjena sa ovim agregatom u poređenju sa već postojećim dvolitarskim. Prema informacijama proizvođača, model CX-3 Skyactiv-G 1.5 sa pogonom na prednju osovinu ostvaruje prosječnu potrošnju od 5,9 litara na pređenih 100 kilometara, što je utvrđeno kombinovanim WLTC testnim ciklusom.

 

 

 

Pored nove pogonske jedinice, Mazda CX-3 je od sada dostupna sa Polymetal Gray Metallic nijansom koja je prvi put prikazana na Mazdi3 i odnedavno je dodata u ponudi MX-5 linije. Ostala ažuriranja uključuju sjedišta nove generacije kao i Apple CarPlay i Android Auto sisteme. Ovaj ažurirana varijanta Mazde CX-3 će biti dostupna na japanskom tržištu od početka juna ove godine.

 

 

 

 

 

 

Mazda je takođe objavila detalje o nadolazećoj jubilarnoj seriji pod nazivom CX-3 100th Anniversary, koja će biti premijerno prikazana na domaćem tržištu krajem jula. Ovaj jubilarni model će biti dostupan sa 1,5-litarskim agregatom u kombinaciji sa Snowflake White Pearl Mica bojom karoserije i crvenim kožnim presvlakama u kabini. Ostale karakteristike uključuju oznaku limitirane serije na blatobranima, naplacima, naslonima za glavu, patosnicama i privjesku za ključeve. Limitirana serija Mazda CX-3 100th Anniversary će biti dostupna na japanskom tržištu od kraja jula do kraja marta 2021. godine po cijeni od 24.700 dolara po primjerku.

Datum objave: 19/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook