Naslovna > Automobili > McLaren > 570GT > McLaren predstavio 570GT MSO Black Collection
FOTO GALERIJA (2)

McLaren 570GT

McLaren predstavio 570GT MSO Black Collection

McLaren Special Operations (MSO), specijalno razvojno odjeljenje čuvenog britanskog proizvođača za klijente za dubokim džepom predstavio je svoje posebno izdanje svoga modela 570GT.

MSO Black Collection je naziv ovog modela, i ne, nije prekriven čuvenom McLaren Papaya Orange nijansom, nego crnom. Karoserija ovog modela je prebojena u MSO karbon crnu boju, pri čemu je karoserija dopunjena sa MSO Defined Black paketom koji zamjenjuje standardni od tamnog paladijuma, na prednjem i zadnjem dijelu vozila. U unutrašnjosti ovog modela se nalaze jedinstveni MSO Black Collection Trim detalji, koji uključuju kombinaciju crne kože sa karbon crnim alkantara detaljima na transmisionom upravljačkom dijelu, niže pozicioniranu instrument tablu, upravljač kao i moćni suround sistem ozvučenja.

 

 


Elektronski podesiva sportska sjedišta sa grijačima su presvučena polu-anilinskom kožom sa utisnutim jedinstvenim MSO logom na naslonima za glavu, kao i izuzetni karbon crni ključ i ugravirana ploča na kontrolnoj tabli. Na ovom modelu nisu izvršeni samo kozmetički zahvati, jer se na njemu nalazi i MSO Defined Titanium Super Sport izduvni sistem, sportski dinamički upravljački paket i Pirelli P Zero Corsa pneumatici da bi se ovoj verziji modela 570GT omogućio izvanredan zvuk i agresivan izgled.

 

 


„McLaren Special Operations omogućava našim kupcima da se u potpunosti ispoljavaju kroz svoje automobile“ izjavio je glavni dizajner McLaren Automotive kompanije i dodao da „crna boja asocira na eleganciju, moć i autoritet koja je prri tome još obavijena velom misterije, i da rezultat toga predstavlja luksuzna priroda modela 570GT kome smo uspjeli da pojačamo njegov elegantan, sportski karakter sa bogatim novim MSO Defined opcijama za koje sam siguran da će zadovoljiti odabrane vlasnike.“ Samo 100 jedinica ovog izvanrednog automobila će ukupno biti izrađeno, po cijeni od 179 950 funti sterlinga po modelu.

Datum objave: 16/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook