Naslovna > Automobili > McLaren > Senna > McLaren Senna sa 800 KS

McLaren

McLaren Senna sa 800 KS

Nasljednik McLarena P1 nosi ime nikad prežaljenog vozača Formule 1 Ayrtona Senne i kao takav mora biti savršen...

Iako se McLarenu u Formuli 1 ne cvjetaju ruže proizvodnja serijskih automobila uzima sve više maha. Upravo je objavljeno da nasljednik modela P1 imati oznaku Senna te da će hybridni pogonski sklop raspolagati sa 800 KS i isto toliko Njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Oduševljava i podatak što će 668 KS biti opterećeno sa jednom tonom što pak garantira odlična ubrzanja i međuubrzanja.

 


Uostalom, fabrika već sada obećava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,5 sekundi dok je maksimalna brzina pozicionirana na 320 km/h.
U tehničkim specifikacijama se navodi kako je McLaren Senna koncipiran kao pravi trkački automobil namijenjen za vožnje po zatvorenim asfaltnim stazama ali da zadovoljava sve propise za prolazak na Tehničkom pregledu. Time su zadovoljeni uslovi za legalno korištenje u javnom saobraćaju.

 

 


Svi detalji, pa i oni najsitniji, napravljeni su tako da na najbolji način doprinose performansama. Zbog upotrebe laganih i egzotičnih materijala te specifičnog načina proizvodnje cijena neće biti za svačiji džep što je uostalom karakteristično za sve automobile ove klase...

 

Datum objave: 10/12/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook