Naslovna > Auto moto sport > McLaren utemeljio vlastitu trkačku seriju

McLaren

McLaren utemeljio vlastitu trkačku seriju

Kao odgovor na slične projekte Lamborghinija i Ferrarija McLaren je predstavio svoju trkačku seriju.

Zbog sve više zainteresovanih bogataša koji se vole pojavljivati na takmičenjima sa istim automobilima McLaren je napravio vlastitu takmičarsku seriju.
Okosnica projekta nazvanog Pure McLaren predstavlja model 570S GT4 koji se na trkačkim stazama u okvirima privatnih timova pojavio prije 18 mjeseci. Odlični rezultati došli su odmah što je bio dodatni vjetar u leđa.
Twin – turbo motor raspolaže sa 3,8 litara radne zapremine raspoređene u konfiguraciju V8. Da bi se na zatvorenim kružnim stazama postizala što veća efikasnost aerodinamika je poboljšanja ugradnjom raznih, efikasnih, dodataka razvijenih u aerodinamičnom tunelu.


Nova je serija premijeru imala na kultnom trkalištu Paul Ricard u Francuskoj gdje se takmičenje sa 10 automobila odvijalo 3 dana.
Iduće godine serija Pure McLaren kreće u punom formatu što podrazumijeva nastupanja na stazama kao što su Silverstone i Spa-Franncorchamps...
Iz McLarena poručuju da na ovaj način žele svojim kupcima približiti osječaj kakav vlada na profesionalnim auto trkama širom svijeta.


 

Datum objave: 09/10/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook