Naslovna > Automobili > McLaren > 600LT > McLarenova otrovnica

McLaren 600LT Spider Segestria Borealis

McLarenova otrovnica

Inspiraciju za dizajn 12 open-top modela McLaren 600LT dizajneri ove kompanije su dobili od jedne vrste otrovnog pauka....

McLaren 600LT Spider Segestria Borealis, je izuzetno rijetka kreacija specijalnog odjela ove kompanije pod oznakom MSO, inspiraciju je dobila ni manje, ni više nego u zlokobnoj vrsti pauka naziva segestria florentina. MSO započinje svoju kreaciju sa Borealis Black nijansom karoserije koje se kombinuje sa zelenim, ljubičastim i tamnocrvenim detaljima, po ugledu na tijelo pauka. Od prednjeg do zadnjeg dijela vozila se protežu se pruge u Napier Green nijansi koje stilizuju otrovne „očnjake“ pauka. Ova zelena nijansa se nalazi i na kočionim kliještima, zadnjem difuzoru, prednjem blatobranu i bočnim spojlerima.  Na zadnjem spojleru i retrovizorima se nalazi stilizovani motiv u oblihu haotične paukove mreže.

 

 

 

McLaren Segestria Borealis takođe uključuje MSO Clubsport paket opreme koji uključuju titanijumske matice koje učvršćuju naplatke, karoserijske dijelove od karbonskih vlakana, kao  i lagana sportska sjedišta i unutrašnje detalje takođe izrađene od karbonskih vlakana. Sjedišta su presvučena Alcantarom na kojima se ističu šavovi u nepravilnom mrežnom obliku jarko zelene boje.

 

 

 

 

 

Pored pomenutog Clubsport paketa, 600LT Segerstria Borealis posjeduje unapređeni Bowers & Wilkins audio sistem sa 12 zvučnika, parking senzore, sistem podizanja prednje osovine i McLaren Track Telemetry snimač podataka. Ovaj jedinstveni superautombil pokreće 3,8-litarski twin-turbo V8 agregat od 592 KS i 620 Nm obrtnog momenta uparena sa sedmostepenim mjenjačem. Ubrzanje od nule do 100 km/h postiže za samo 2,8 sekundi, a karoserija koja generiše silu pritiska pomaže da ova model bude „zalijepljen“ za cestu i pri velikim brzinama.

Datum objave: 21/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook