Naslovna > Automobili > Ford > Transit > Međunarodni kombi godine je Tranzit Coustom

Ford

Međunarodni kombi godine je Tranzit Coustom

Novi Fordov Transit Custom je imenovan "Međunarodnim kombi vozilom 2013. godine" na sajmu komercijalnih vozila Hanover IAA i tako postao četvrti član Ford Transit porodice koji je osvojio prestižnu nagradu.

Transit Custom je osvojio 117 od mogućih 133 poena, prema odluci žirija sastavljenog od 24 specijalizirana auto novinara, što je više od ukupnog broja poena koje su osvojili drugoplasirana Dacia Dokker i trećeplasirani Citan Mercedes-Benz-a.
Transit Custom je tako krenuo stopama Transita nagrađenog 2001., Transit Connect-a, koji je nagradu osvojio 2003. i Transita (nagrađen 2007.), probijajući time rekord u 22-godišnjoj tradiciji nagrađivanja."Transit Custom je nova vrsta jednotonskog kombija - spreman za naporan rad i praktičan, ali na izgled izvanredan, jednako koliko je izvrstan i u vožnji", rekla je Barb Samardzich, podpredsjednica Razvojnog odjela u Fordu Evropa.
"Kombinovati legendarnu izdržljivost Transita i ekonomičnost udruženu sa dizajnom i performansama kao kod putničkih automobila nije bio lagan zadatak, ali su ga naši inženjeri uspješno iznijeli do kraja", dodala je. "Ponosni smo što je njihov trud prepoznat i nagrađen ovim značajnim priznanjem."

 

 

Nagrada za 2013. godinu je dodijeljena na prvoj press konferenciji prvog dana sajma u Hanoveru. Ford je predstavio potpuno novi Transit Custom, koji predstavlja sasvim novu generaciju jednotonskih vozila, zajedno sa također potpuno novim vozilima Transit i Transit Connect. Ford je nedavno predstavio i novu globalnu strategiju koja podrazumijeva i redizajniranje cijele linije komercijalnih vozila za Evropu u naredne dvije godine.Transit Custom nudi nosivost koja je vodeća u svojoj klasi, uključujući brojne inovativne elemente u prtljažnom prostoru, poput otvora u pregradi za vrlo duge terete, kao i ugrađeni krovni nosač koji može biti presavijen kada se ne koristi. Dodatna pogodnost za vozače je posljednja Ford tehnologija poput Lane Keeping Aid (pomoć pri zadržavanju u voznoj traci) i Ford SYNC.

 

Sa ekonomičnošću u potrošnji goriva i emisiji CO2 od 174/g/km, on je vodeći u klasi i dolazi u verziji sa 2.2-litarskim Duratorq TDCi dizel motorom, dostupnim sa Auto-Start-Stop sistemom, dok su troškovi održavanja minimalizirani dužim servisnim intervalima od 2 godine/50.000 kilometara*."Novi Transit uspostavlja nove standard svojim izgledom, voznim performansama i veličinom teretnog prostora", kaže Pieter Wieman, predsjednik žirija za "Međunarodni kombi godine". "Ford je uspio da pokaže kombi u potpuno novom svjetlu na globalnom nivou, koristeći dokazane vozne i šasijske komponente."Kombi ima eksterijer i interijer, te voznu dinamiku vrlo sličnu putničkim automobilima, a uprkos tome je zadržao svoju namjensku funkcionalnost i praktičnost. Ford je položio dosta pažnje aktivnim i pasivnim sigurnosnim aspektima na novom modelu, kao i smanjenju troškova održavanja", dodaje Wieman.Upravo sada, potpuno novi Transit Custom je pušten u prodaju na glavnim tržištima diljem Evrope.

Datum objave: 21/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook