Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > S Klasa > Mercedes-Benz osvježava S – Class Coupe i Cabriolet

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz osvježava S – Class Coupe i Cabriolet

Očekivano, Mercedes-Benz poslije limuzine S – Class osvježava S – Class Coupe i Cabriolet

Očigledno je da će Mercedes-Benz pred domaćom publikom u Frankfurtu imati upečatljiv nastup. Uz predstavljanje potpuno električnom modelu o kojem smo već pisali izložbeni prostor bit će krcat i svim ostalim novitetima. A među njih svakako spadaju i redizajnirane verzije S – Class u Cupe i Cabriolet izdanju.
Što se dizajna tiče može se primijetiti da su nazad ugrađena OLED svjetla. Pored toga napravljene su decentne promjene na prednjim svjetlosnim grupama ali i prednjem i zadnjem odbojniku.
Glavna karakteristika unutrašnjosti ostaju dva 12,3 inčna ekrana stopljena u jednu cjelinu. Tu je i nova generacija COMAND navigacijskog sistema. Kao posebno koristan dodatak ističe se Energizing Comfort sistem koji kontroliše rad klime, ambijentalnog svjetla, masaže i mirise unutrašnjosti. Sve je podešeno tako da vozač ali i ostali putnici maksimalno uživaju tokom vožnje.


Da bi se držao korak sa konkurencijom ugrađen je napredni sistem za autonomnu vožnju koji podrazumijeva sve ono neophodno za potpunu sigurnost svih putnika.
Redizajnirane verzije dolazit će sa istom ali ekološki poboljšanom paletom motora u rasponu od V6 preko V8 pa sve do V12 agregata.
Prvi redizajnirani primjerci kupcima će biti dostupni u prvom kvartalu iduće godine.

 

Datum objave: 05/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook