Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Sprinter > Mercedes-Benz redefinira pojam kampiranja

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz redefinira pojam kampiranja

Na Caravan Salonu u Dusseldorfu Mercedes-Benz je predstavio svoju viziju modernog kampiranja koja je, očigledno, znatno ugodnija od standardne.

HYMERCAR Grand Canyon nastao na platformi Sprintera te Terracamper i Hartman Vansportscamper (na bazi Vita) nanovo su osmišljeni.
Baš kao i standardni Marco Polo modeli nude svestranost ali i do sada neviđen stepen udobnosti. To podrazumijeva veliki krevet, raskošno opremljenu kuhinju te po svim modernim standardima uređenu kupaonicu.

 


Da bi se odmor završio bez previše stresa zadužena je kompletna sigurnosna oprema. Izdvojimo Crosswind Assist (stabilizacija kod prilikom iznenadnog bočnog vjetra), Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist, High Beam Assist i Collision Prevention Assist. Čini se da je riječ ''Assist'' neizbježna.

 

 

 

 

 


Vansportscamper kao osnovu koristi Vito Tourer, odnosno njegov osnovni oblik. Dizajn pomalo koketira sa sportom što je u skladu sa trenutnim dizajnerskim smjernicama koje karakterišu novu Mercedesovu gamu modela.
U Mercedes - Benzu ističu da će kupac, bez obzira na odabrani model, dobiti vozilo s kojim se može otisnuti na dalek put a da pri tome ima sličan komfor kao u vlastitoj kući. 

Datum objave: 25/08/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook