Naslovna > Teme > Mercedes-Benz spreman za izlaganje na sajmu Consumer Electronics

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz spreman za izlaganje na sajmu Consumer Electronics

Mercedes-Benz će na predstojećem sajmu Consumer Electronics u Las Vegasu izložiti Concept EQ i Vision Van...

U posljednje vrijeme Mercedes-Benz snažno potencira svoju orijentaciju prema potpuno električnim vozilima. Šta više, u tom je pravcu utemeljen i novi brand EQ pod čijom će značkom dolaziti svi budući EV modeli nastali u režiji njemačkog automobilskog giganta.
Cilj izlaganja u Las Vegasu jeste pokazivanje trenutnog stepena razvoja novih tehnologija s kojima Mercedes-Benz raspolaže.
Concept EQ dolazi u vidu potpuno električnog SUV vozila koji bi se u trenutku predstavljanje finalne verzije trebao nametnuti kao konkurent budućem Audiju Q8 i Tesli Model X.

 


O Mercedes-Benz Vision Vanu već smo detaljno pisali jer prisustvovali svjetskoj premijeri u Njemačkoj. Ali ipak ponovimo da se radi o Mercedesovoj viziji budućeg transportnog sistema. Sa ove tačke gledišta mogućnosti su još uvijek poprilično futurističke ali ipak realne. Posebno su facinantne upotrebe robota,  dronova Interneta za povezivanje svega sa svim.
Obzirom na uložena sredstva ne treba sumnjati da Mercedes-Benz ima isključivo liderske ambicije na globalnom nivou što se ekološki pogodnog transporta tiče.

Datum objave: 23/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook