Naslovna > Tehnika > Mercedes-Benz u Cirihu je predstavio Drone Delivery Service

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz u Cirihu je predstavio Drone Delivery Service

Mercedes-Benz Vans u Cirihu je predstavio sistem dostave pomoću dostavnih vozila i dronova koji isporučuju robu na željenu adresu.

Prošle smo godine prisustvovali prvim demostracijama Mercedesovog rješenja dostave u zagušenim gradskim sredinama. Tada još nismo znali da je budućnost zapravo već počela. Mercedes-Benz je u Cirihu predstavio taj inovatni sistem koji će u praksi realizovati sa firmama US Drone System i švicarskim interent operaterom Siroop.
Program koji se još uvijek nalazi u pilot fazi uspješno je počeo 25.09. i prvi je takav u svijetu koji se odvija u glavnom urbanom području.

 


Tokom testne faze u trajanju od 3 sedmice kupci će preko mreže Siroopa moći naručiti razne predmete do 2 kg. Po dobivanju naloga Dron će letjeti do trgovca a potom sletjeti na jedan od trenutno dva pripremljena Vana. Potom Van odlazi na jednu od do sada predviđenih lokacija odakle kreće isporuka prema naručiocu. Isporuka bi se trebala završiti unutar nekoliko sati od primitka narudžbe.
Poslije završetka testa detaljno će se analizirati svi podaci iz sistema a posebno komentari korisnika usluga kako bi se zanimljiva ideja što više poboljšala prije službenog puštanja u javni promet.

Datum objave: 04/10/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook