Naslovna > Auto moto sport > Mercedes bira Alonsa umjesto Hamiltona

Ugovor na čekanju

Mercedes bira Alonsa umjesto Hamiltona

Čelnik Mercedesa Toto Wolf i zvanično je potvrdio je da će se Mercedes nastaviti da sarađuje sa Fernandom Alonsom ako se s Lewisom Hamiltonom ne produži ugovor …

Do kraja naredne sezone važi Hamiltonov ugovor sa njemačkim timom, dok su dogovori za novi ugovor ostavljeni na čekanju do samog završetka sezone. Mercedes je ovakvu odluku donio u slučaju da se nešto iskomplikuje, iako obe strane tvrde da nema razloga da do ugovora ne dođe. Međutim, ako bi se i dogodilo nešto mimo plana čelnik Mercedesa je izjavio da ova kompanija u Alonsu vidi “plan B” iako on ima trogodišnji ugovor sa McLarenom. "Ne žurimo, razgovaraćemo tokom godine", rekao je Wolf.

 

Na pitanje šta ako dogovor ne bude postignut Wolf je rekao "Optimista sam, prioritet je da nastavimo s Hamiltonom i Nicom Rosbergom. Ako to ne bude moguće, Alonso nam je prva alternativa, a potom slijedi Valteri Botas".
Prema njegovim riječima Alonso je jedan od najboljih vozača u šampionatu, iako je davno osvojio posljednju titulu. "On je opasan rival u bilo kojem bolidu. Ukoliko je za volanom bolida koji može do šestog mjesta, on će ga odvesti do trećeg", naglasio je Wolf. Naredni šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 15. marta.

Datum objave: 03/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook