Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > EQ Serija > Mercedes EQ A Concept

Mercedes-Benz

Mercedes EQ A Concept

Mercedes-Benz je poslao prvu službenu fotografiju novog koncepta EQ A. Oznaka EQ otkriva da se radi o potpuno električnom vozilu.

Mercedes-Benz pod okriljem svog novog pod branda EQ, pod čijim će se logom proizvoditi i prodavati svi električni modeli njemačke kompanije, u Frakfurtu će otkriti model EQ A. Oznaka A nagovještava da se radi o prvom modelu EQ serije.
Što se dizajna tiče lako je zaključiti da će i EQ modele krasiti prepoznatljiv Mercedesov dizajn. Koncept krasi svjetleća traka na prednjem dijelu čime se na poseban način naglašava ekološka podobnost EQ serije.

 


Za sada se tehnološke pojedinosti drže u tajnosti. Ono što se zna jeste da će koncept imati hatchback karoseriju izniklu na modulranoj MEA platformi. Kada sve bude spremno za serijsku proizvodnju EQ A će se proizvoditi u Rastattu u Njemačkoj. Izvori bliski Mercedesu tvrde da će serijska proizvodnja početi 2019. godine.
EQ A je zamišljen kao konkurent BMW i3. Ispočetka će se nuditi sa jednim elektromotorom zaduženim za pogon prednje osovine dok će se kasnije u ponudu uvrstiti i verzija sa dva elektromotora – jedan za prednji i drugi za zadnji par točkova.

 

Datum objave: 04/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook