Naslovna > Komercijalna vozila > Mercedesovi stručnjaci u akciji
FOTO GALERIJA (27)

Aktuelno – Prezentacija Mercedes-Benz kamiona

Mercedesovi stručnjaci u akciji

U želji da približi najnovija dostignuća u segmentu kamiona šticara Mercedes je u Šipovu organizovao praktičnu prezentaciju novog Arocsa za svoje partnere i potencijalne kupce iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kompanije Star Import d.o.o. Generalni distributer Daimlera za Mercedes-Benz, Smart, Setra i Fuso vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu organizovala je početkom oktobra u šumskom gazdinstvu Gorica iz Šipova, prezentaciju Mercedes-Benz šticara i Palfinger dizalica. Ovom skupu koji je organizovan pod motom „Mercedesovi stručnjaci u akciji“ prisustvovalo je oko 150 zvanica, odnosno Mercedesovih dugogodišnjih partnera i potencijalnih kupaca iz Bosne i Hercegovine i Srbije. „Nakon tri godine prisustva na tržištu Bosne i Hercegovine kompanija Star Import je zajedno sa svojim partnerima Autokućama „Lijanović“ iz Mostara i „Starline“ iz Sarajeva organizovala ovaj veliki promotivni događaj sa ciljem predstavljenja najnovijih modela Mercedesovih šticara, koji se koriste uglavnom u drvnoj privredi. U okviru današnje prezentacije smo dovezli jedan model, koji je na zalasku karijere. Riječ je o modelu Actros, koji je na bh. bio tržištu prisutan proteklih 15 godina. On nam je poslužio za poređenje sa njegovim nasljednikom, jednim od najsavremenijih Mercedesovih kamiona današnjice, modelom Arocs u verziji 33.51. To je vozilo nove generacije, koje je u potpunosti različito u odnosu na stari Actros“ objasnio je Aleksandar Trifunović, direktor prodaje komercijalnih vozila kompanije Star Import d.o.o. Generalnog distributera Daimlera za Mercedes-Benz, Smart, Setra i Fuso vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu.

 

Trifunović je dodao da je prezentacija u Šipovu imala za cilj „da se Mercedesovi kupci i korisnici njegovih vozila praktično upoznaju sa svim novostima, koje sa sobom donosi Arocs u odnosu na odlazeći Actros“. „Danas smo mogućnosti naših kamiona prezentovali na najboljoj mogućoj lokaciji, u šumi, koja je u slučaju šticara njihovo prirodno radno okruženje. Potencijalni kupci su tako imali priliku da iz prve ruke vide kako se vozilo ponaša u akciji, kako rade nadgradnja i dizalica, odnosno kako se sam kamion vozi u teškim radnim uslovima i pod maksimalnim teretom“ kazao je Aleksandar Trifunović. On je istakao da su očekivanja kompanije Star Import d.o.o. veoma velika kada je riječ o prodaji novog Arocsa šticara na bh. tržištu. „Drvoprerađivačka industrija je jedna od najjačih grana privrede u BiH i mi u toj činjenici vidimo veliku šansu za afirmaciju naših proizvoda. Interesovanje kupaca je svakim danom sve veće, a događaji poput današnjeg pokazuju našu spremnost i želju da na najbolji mogući način udovoljimo specifičnim zahtjevima naših klijenata na tržištu BiH i regiona. Pošto je Arocs jedan od najsavremenijih Mercedesovih kamiona on koristi i najsavremenija tehnološka dostignuća, koja od naših kupaca zahtijevaju da mijenjaju određene navike kada je riječ o načinu korištenja i održavanja samog vozila. Na prezentacijama poput današnje naši stručnjaci imaju mogućnost da na praktičan način potencijalnim kupcima približe sve prednosti koje sa sobom donose nove tehnologije kako za vozača tako i za samo preduzeće – naglasio je Trifunović. On je dodao da su troškovi eksploatacije kod najnovije generacije Mercedesovih kamiona značjano smanjeni u odnosu na prethodne.

- Ma koliko naši ljudi vjerovali u starija tehnološka rješenja u svakoj, pa i drvoprerađivačkoj industriji je nužno ići u korak sa napretkom. Naša nova vozila su daleko efikasnija i ekonomičnija od onih koje smo proizvodili i prodavali prije desetak godina. Za transportna preduzeća to znači da će kupovinom Arocsa moći da obave više posla uz niže troškove i veći profit, što je krajni cilj svakog poslovanja – zaključio je Aleksandar Trifunović.

Unimog
Ljubiteljima Mercedesovih kamiona osim šticara u Šipovu je kao svojevresno iznenađenja predstavljen i multifunkcionalni radni kamion Unimog. Riječ je izuzetno sposobnom radnom vozilu sa raskošnim off-road mogućnostima, koje je prošle godine obilježilo sedamdeset godina postojanja. Podsjećamo da je Unimog danas dostupan u tri osnovne karoserijske verzije, kao U20, U300/400/500 i U4000/5000 model. Sve one posjeduju vrhunski 4x4 pogon koji im omogućava uzornu prohodnost u najtežim uslovima za vožnju. Unimog je karakterističan i kao veoma sposoban radni kamion koji se može koristiti za veliki broj različitih operacija, odnosno može da se kombinuje sa gotovo svim danas ponatim nadogradnjama poput rotacionih čistača snijega, grtalica, kašika za podizanje rasutog tereta, perača tunela i ulica, kosačica, dizalica, kontejnera za posipanje puta sa solju, ali i drugim materijama koje sprečavaju smrzavanje. Unimog je specifičan i kamion kod kojeg se upravljački sistem u kabinu može po potrebi prebaciti sa lijeve na desnu stranu. U kompaniji Star Import d.o.o. ističu da je ovaj kamion idealnim za komunalna i putarska preduzeća, jer je pogodan za obavljanje mnoštva različitih poslova i zadataka.
 

Datum objave: 12/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook