Naslovna > Automobili > Nissan > Micra > Micra u N-Sport verziji

Nissan

Micra u N-Sport verziji

U novoj Micri će se pored kozmetičkih promjena naći i nove pogonsake jedinice veće snage, a u prodajnim salonima ovaj automobil možemo očekivati već naredni mjesec...

Sportska verzija Nissanovog automobila stiže sa sjajno-crnim elemnetima na karoseriji, kao i specijalnim crnim 17 inčnimaluminijumskim naplacima, dok je završetak izduvne cijevi hromiran. Kada je u pitanju unutrašnjost, sjedišta su presvučena kombinacijom alkantere i kože, a prisutno je i beskontaknto otključavanje vozila.

 


Ispod poklopca motora će se naći dva nova agregata 1.0 litarski IG-T 100 benzinac, koji razvija 100 ks i 160 Nm obrtnog momenta, a proizvođač navodi da je potrošnja, kao i emisija CO2 smanjena u poređenju sa prethodnim 0.9 benzicem. IG-T 100 je uparen sa petobrzinskim manuelnim mjenjačem, ali japanski proizvođač kupcima nudi i automatski XTronic CVT kao doplatnu opciju. N-Sport pored navedenog donosi i unaprijeđeno oslanjanje, koje je spušeno za 10mm, ali i 1.0 DIG-T sa 117 ks i 180 Nm, koji je uparen sa “sportski orijentisanim” 6-brzinskim manuelnim mjenjačem,  Micra će do stotke sa ovim motorom stići za 9,9 sekundi.

Datum objave: 30/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook