Naslovna > Automobili > Peugeot > 3008 > Milion isporuka za 5 godina, nije loše

Peugeot 3008

Milion isporuka za 5 godina, nije loše

Francuski proizvođač automobila Peugeot može da se pohvali odlučnim prodajnim uspjehom svog SUV modela 3008, koji je naišao na odličnu prihvaćenost, naročito na tržištu Evrope...

Velika popularnost SUV i krosover modela praćena je i velikom uspješnošću njihove prodaje na svim svjetskim tržištima, a između ostalog i na tržištu Starog kontinenta, gdje po najnovijim istraživanjima ovi modeli čine 40% od ukupnog prodajnog udjela novih vozila. Zbog toga brendovi odlučuju pojačati svoju ponudu u ovom segmentu jer su uspješni rezultati gotovo sigurni. Veoma dobar primjer je Peugeot-ov model 3008, čiji model trenutne generacije je predstavljen 2016. godine a već sada francuski SUV je uspio da zabilježi milion prodaja, što je odličan rezultat. Gradski SUV je skoro dobio redizajn srednjeg ciklusa, kako bi idalje ostao aktivan igrač u polju ovih vozila, i bio u mogućnosti da se nosi sa konkurencijom koja je veoma jaka.

 

 

 

 

 

Međutim nema sumnje da će nakon uspješnog prvog dijela svog postojanja, ovaj model nastaviti da bilježi odlične rezultate prodaje nakon redizajna. Za sada je poznato da će redizajnirani model trenutne generacije nastaviti da živi sigurno još dvije godine, za kada je najavljen model naredne generacije, 2023. godine. Međutim zbog trenutne situacije na tržištu proizvodnje novih automobila, ostaje još da se vidi kada će tačno Peugeot odlučiti da predstavi naredni model. Još nekoliko podataka koji su vidljivii prilikom analize prodaje ovog vozila su, da se veliki broj kupaca odlučuje na jednu od dvije elektrifikovane varijante, sa priključno-hibridnim pogonskim sklopom. Takođe oko 65% ukupno isporučenih modela otišlo je u ruke evropskih kupaca, dok čak 80% novih prodanih vozila posjeduje automatski sistem prenosa brzina. 

Datum objave: 18/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook