Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Mille Miglia u znaku italijanskog proizvođača

Alfa Romeo

Mille Miglia u znaku italijanskog proizvođača

Izvanredna trka 1000 Milja 2021 se završila, sa vijorećom zastavom brenda Alfa Romeo: pored sveukupne pobjede, neizbrisiva sjećanja ostaju dok čekamo sljedeće izdanje, od klasičnih modela Alfa Romeo obezbjeđenih od strane odjeljenja Heritage, od kojih su svi stigli do finiš linije, do ovacija koje su modeli Giulia GTA i GTAm osvojili na putevima Crvene strele...

Od Breše to Rima i nazad: krug je kompletiran i dani su proletili. Sada kompletiran krug predstavlja savršenstvo i postignuće, amblem kontinuiteta. Isti kontinuitet traje tokom skoro 100-godišnje veze između brenda Alfa Romeo i trke 1000 Milja: brend drži rekord u pobjedama na ovom takmičenju, od kojih je 11 osvojeno od 1927. do 1957. Tokom ovogodišnjeg izdanja, Alfa Romeo je još jednom bio najzastupljeniji proizvođač automobila, sa 50 vozila. Prije svega, pobijedio je sa modelom 1929 Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport tima Villa Trasqua, kojeg su vozili Vesco i Salvinelli. 385 vozila na startu, 341 na kraju, 1.719,81 km, 4 dana vožnje, više od 200 opština, 7 dijelova zemlje. Ovo su cifre za 1000 Miglia 2021, koja i dalje vijori zastavu ljepote i elegancije. Prava reklama za predstavljanje draži Italije, kroz kreativnost koja se najviše naplaćuje: poštovanje je odato muzici Verdija; promovisana je umjetnost, kultura i zanatstvo; gostima je bilo ugađano dobrom hranom i darovima života u skladu sa prirodom.

 

 


Svi klasični Alfa Romeo modeli iz odjeljenja Heritage su dobili pohvale i svi su završili trku. Izvanredne ekipe su vozile četiri dragulja iz kolekcije klasičnih automobila u muzeju Museo Storico Alfa Romeo, uključujući predsjednika grupe Stellantis Johna Elkanna i njegovu suprugu Laviniju Borromeo, za volanom modela 1900 Super Sprint. Ne dozvoljavajući da ih omete par tehničkih problema, višestruki osvajači titula Giovanni Moceri i Daniele Bonetti su vozili model Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport, dok su entuzijasti Alberto Vassallo i Giovanni Branco, sa portala Car & Vintage, bili u raritetu 2000 Sportiva. Na kraju su se, ali ne i najmanje bitno, za volanom modela 1900 Sport Spider našli Roberto Giolito, šef odjeljenja Heritage, i TV voditeljka Camila Raznovich.

 

 


Događaji na ovogodišnjoj trci 1000 Milja bili su povezani i sa Alfa Romeovim najboljim trenutnim modelima: Giulia GTA i Giulia GTAm. U svojim Trophy White i Montreal Green bojama, ova dva automobila dočekana su sa oduševljenjem duž cijele rute. Oni su 100% odani svojoj prirodi trkačkih automobila koji su i za redovnu vožnju: u razvoju projekta korišćene su vještine kompanije Sauber Engineering, kao i vozača iz Alfa Romeo Racing ORLEN Formula 1 tima, Antonia Giovinazzija Kimija Raikkonena. I što je najbolje: njihov jedinstveni, funkcionalni i bezvremenski dizajn, načinio ih je klasicima od momenta lansiranja, što znači da se savršeno uklapaju među automobile najvećeg putujućeg muzeja na svijetu. Specifičnosti koje su oduvjek izdvajale stvaralaštvo Alfa Romea definitivno uključuju stil jedinstven u svetu, zahvaljujući vještoj kombinaciji forme i funkcije.

Datum objave: 24/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook