Naslovna > Automobili > Kia > Carnival > Minivan sa SUV osobinama

Kia Sedona/Carnival

Minivan sa SUV osobinama

Iako još uvijek izgleda kao minivan, južnokorejski brend naglašava da se u stvari radoi o Grand Utility Vechile. Ovo je referenca za dizajnerski izraz pod uticajem SUV-ja, ali sa visokom karoserijom, kutijastim oblikom, velikim staklima i kliznim zadnjim vratima po ugledu na minivan...

Prije gotovo nedelju dana Kia je predstavila teaser potpuno novog modela Sedona/Carnival, a sada su zvanično „pale maske“ i novi minivan je ugledao svjetlost dana. Predvjes je kraći u odnosu na prethodnika i A-stubovi su pomjereni unazad kako bi korejski inžinjeri i dizajneri mogli osmisliti duži poklopac motornog dijela. Međuosovinsko rastojanje je prošireno kako bi se dobilo više prostora u kabini. Dok su A i B stubovi zatamnjeni, C-stub ima hromirenu površinu sa dijamantskim uzorkom po ugledu na novi Sorento, ali dosta istaknutiji jer se proteže prema vratima prtljažnika.

 

 

 

 

Zadnji kraj nove Sedone/Carnival sadrži LED svjetlosnu traku pune širine koja postaje uobičajena pojava na novim automobilima, dok velike dimenzije zadnjih vrata olakšavaju utovar i istovar tereta. Oznaka Limousine u donjem desnom uglu vreta prtljažnika je referenca na najviši nivo opreme vozila ili da je žargonski rečeno „u fulu“. Slike unutrašnjosti za sada još nisu prikazane, ali Kia naglašava da će više detalja iznijeti za javnost neposredno pred izlazak ovog modela na južnokorejsko tržište u drugoj polovini 2020. godine. za očekivati je 2,5-litarski turbo agregat i hibridni pogonski sklop iz novog Sorenta, kao i dizelska varijanta za određena tržišta.

Datum objave: 24/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook