Naslovna > Automobili > Mitsubishi > GT-PHEV > Mitsubishi GT-PHEV Concept

Mitsubishi

Mitsubishi GT-PHEV Concept

Mitsubishi je objavio da je za Pariz Motor Show pripremio koncept GT-PHEV koji, po mnogima, predstavlja najavu nove generacije Outlandera.

GT-PHEV Concept dolazi sa novim dizajnerskim rješenjima koja će u dogledno vrijeme postati zaštitni znak svih budućih modela japanskog proizvođača automobila. Masivna maska motora, pomalo neobične vertikalne svjetlosne grupe te niz drugih detalja otkrivaju da se radi o modernom vozilu. Vertikalna svjetla bude asocijaciju na neke stare Mercedesove modele dok bočna silueta i ''plutajući'' krov snažno podsjećaju na Range Rover Evoque. Sve u svemu sportski se izgled ne može poreći.

 


Trenutno su dostpune samo slike unutrašnjosti jer se za premijeru u Parizu ipak nešto treba sačuvati.
U skladu s vremenima koja dolaze ispod karoserije krije se tehnologija električnih automobila. Prednju osovinu pokreće jedan dok se na zadnjoj osovini nalaze dva elektromotora, za svaki točak po jedan. Pogon na četiri točka nadzire sistem S-AWC zadužen za pravilnu raspodjelu snage.
Ipak, GT-PHEV nije čisto električno vozilo jer se ispod prednje haube nalazi SUS motor. Ukupna autonomija je 1.200 km s tim da se na samo električni pogon može preći 120 km. 

Datum objave: 15/09/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook