Naslovna > Automobili > Mitsubishi > Outlander > Mitsubishi Outlander

Geneva Motor Show

Mitsubishi Outlander

Nakon koncepta PX-MiEV predstavljenog krajem prošle godine u Tokiju, Mitsubishi će u Ženevi predstaviti produkcijsku verziju Outlandera

Ovo je jedina i zvanična fotografija novog Outlandera, kojeg će japanska kompanija predstaviti narednog mjeseca u Ženevi. Sudeći prema fotografiji novi Outlander je kopija koncepta PX-MiEV kojeg smo vidjeli prošle godine u Tokiju.

 

No, promjena u sitnim detaljima ipak ima. Tu su brave na vratima, nešto drugačije svjetlosne grupe, dodata su i svjetla za maglu te kućišta retrovizora. Dakle po tim detaljima možemo razlikovati pomenuti koncept i produkcijski Outlander. Iako nemamo fotografiju unutrašnjosti, Mitsubishi je saopštio da je enterijer ovog automobila vrhunske izrade, sa najkvalitetnijim materijalima, novim upravljačem i ergonomičnim instrumentima. Ispod poklopca motora ovog automobila naći će se 2,0-litarski MIVEC benzinac ili 2,2-litarski MIVEC dizelaš, oba sa četiri cilindra. Snagu će isporučivati samo na prednje ili sve točkove, a preko šestostepenog manuelnog mjenjača. Oba agregata biće opremljena Start/Stop sistemom, a naredne godine se očekuje da se benzinski agregat upari sa elektromotorima za hibridnu verziju ovog automobila. Po jedan elektromotor bi bio postavljen na osovinu, a očekivana autonomija ovako konfigurisanog Outlandera je oko 800 km. Zvanično je potvrđeno da će novi Outlander na ljeto biti plasiran prvo u Rusiji a zatim i u ostatku Europe. 

Datum objave: 10/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook