Naslovna > Automobili > BMW > X6 > Moćni Bavarac uskoro zateže bore

BMW X6

Moćni Bavarac uskoro zateže bore

Začetnik danas veoma popularnog coupe SUV segmenta, BMW-ov X6, već uveliko radi na razvoju redizajna treće generacije, a to najbolje potvrđuju fotografije uhvaćene na nedavnom testiranju u sniježnim predjelima…

Razvoj novog BMW-a X6 već uveliko je u toku, a to najbolje potvrđuju nedavni špijunski snimci, gdje se moćni SUV iz bavarske mogao vidjeti u akciji na snijegu. Redizajnirani model donijeće svježiji dizajn, ali i napredniji sistem multimedije kako bi se uskladio sa najnovijim modelima kompaniji. Sa prednje strane, ažurirani SUV će dobiti set tankih farova, redizajniran branik, dok će velike bubrežne rešetke čini se ostati nepromijenjene. Promjene se mogu očekivati na točkovima, gdje bi se bogatoj paleti mogao pridružiti još koji set novodizajniranih naplataka.

 

 


Veće promjene svakako se očekuju u samoj unutrašnjosti automobila. BMW-ov najnoviji iDrive 8 infotainment sistem debitovao je na električnom SUV-u iX, pa je za očekivati da ova tehnologija bude primijenjena i na nižim modelima. Na kontrolnoj tabli naći će se novi ,,zakrivljeni” stil dva ekrana, od kojih je onaj sa instrumentima 12,3 inča, a multimedijalni čak 14,9 inča, kojim će se na sreću još uvijek moći upravljati točkićem.


Novi X6 dobiće vjerovatno i izmjene u podešavanju vješanja kako bi postigao bolju ravnotežu u vožnji i upravljanju. Bavarski SUV zadržaće isti osmostepeni automatski mjenjač kao i ranije, zajedno sa postojećom linijom pogonskih agregata. Dvije dizelske opcije dolaziće u trolitarsoj varijanti, baš kao što je i slučaj kod ulaznog benzinskog motora. Očekuje se da će redizajnirani X6 u snažnijoj verziji M50i biti koristiti isti 4,4-litarski V8, ali ne treba zaboraviti ni X6M izdanje sa istim ovim agregatom ali sa snagom od preko 600 KS. Novi X6 bi trebalo da bude predstavljen početkom sljedeće godine.

Datum objave: 03/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook