Naslovna > Automobili > Opel > Zafira > Moćni kompaktni van sada sa IntelliLink-om

Opel Zafira Tourer

Moćni kompaktni van sada sa IntelliLink-om

Zahvaljujući integraciji pametnog telefona, Opelova inovativna IntelliLink tehnologija garantuje prvoklasni info-zabavni sistem koji se može prilagoditi ličnim potrebama svakog korisnika…

Snažne performanse i vodeći info-zabavni sistem u klasi: Opel Zafira nudi neodoljivu kombinaciju talenata. 1.6 ECOTEC turbo motor nove generacije sa direktnim ubrizgavanjem snage 147 kW/200 ks i sa obrtnim momentom od 300 Nm sa dodatnim pritiskom, čini model Zafira Tourer jednim od najmoćnijih kompaktnih vanova na tržištu.

 

Ovaj raznovrsni van sada posjeduje individualizovan info-zabavni sistem sa Opelovim najnovijim IntelliLink sistemom koji integriše brojne funkcije pametnog telefona u vozilu, povezujući vozača i putnike sa spoljšnjim svijetom. Ova, najsnažnija Zafira Tourer sa naprednim sistemom CD 600 IntelliLink na raspolaganju je po pristupačnoj cijeni od 29.655 evra (preporučena maloprodajna cena sa PDV-om u Nemačkoj). Pored toga, svaka Zafira Tourer se sada može naručiti sa sistemom IntelliLink.

 

Monitor u boji visoke rezolucije

 

Zahvaljujući integraciji pametnog telefona, Opelova inovativna IntelliLink tehnologija garantuje prvoklasni info-zabavni sistem koji se može prilagoditi ličnim potrebama svakog korisnika. IntelliLink sistem u modelu Zafira Tourer obuhvata CD jedinicu, AM/ FM radio, AUX/USB interfejs, iPod/mp3 i upravljanje pomoću pametnog telefona preko daljinskih komandi na upravljaču, Bluetooth hendsfri telefonsku povezivost i audio striming. Obuhvaćena je, takođe, i glasovna kontrola za mnoge funkcije, uključujući i navigacioni sistem i pametni telefon, a Radio CD 600 IntelliLink i Navi 950 Europe IntelliLink sistemi mogu glasno da isčitavaju SMS poruke. Pored toga, slike se mogu prikazivati pomoću USB uređaja kada je vozilo parkirano. Veliki 7-inčni monitor u boji, visoke rezolucije takođe nudi novi interfejs sa IntelliLink grafikom, čineći čitanje komandi još lakšim.

 

Navigacija ugrađena u Navi 950 IntelliLink sistem je ekstremno brza i precizna za upotrebu. Unos odredišta je lak, ili preko tradicionalne kontrolne tipke ili pomoću funkcije prepoznavanja glasa, veoma brzim jednokratnim unosom (zahtijeva se navigacija, izgovara se ‘unesi adresu’, nakon čega se izgovara adresa kao jedna riječ). Zumiranje i smanjenje prikaza mape je je sada bukvalno momentalno a ažuriranje se vrši lako preko USB konekcije. Najbolja verzija Navi 950 Europe IntelliLink sadrži mape čitave Evrope, uključujući Rusiju i Tursku.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vozači Zafire Tourer koji cene veliku raznovrsnost radio programa i visok kvalitet zvuka takođe mogu da nadograde svoj info-zabavni sistem sa DAB+ (Digital Audio Broadcast) sistemom. Ova opcija podiže standarde kada su u pitanju opseg radio stanica, pouzdanost prijema i kvalitet zvuka, istovremeno nudeći iskustvo slušanja muzike koje može da se uporedi sa reprodukcijom muzičkih sadržaja sa CD-a.

 

Vrhunske performanse u kabini i pod haubom

 

Zafira Tourer sada može da se pohvali impresivnom snagom pod haubom, koju daje nova generacija ECOTEC turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem, snage 147 kW/200 ks, zahvaljujući čemu je Opelov kompaktni van u stanju da zaseni mnoge konkurentske modele visokim vrednostima snage i obrtnog momenta. Sa momentalnom impresivnom vučnom snagom od 300 Nm (sa dodatnim pritiskom) od samo 1.700 do 4.700 ob/min, Zafira Tourer nudi vrhunske performanse koje prevazilaze vrijednosti tipične za kompaktne vanove.

 

Visok obrtni moment u donjem segmentu omogućava snažno ubrzanje i uzornu elastičnost. Sa ovim novim motorom, Zafira Tourer ubrzava od nule do 100 km/h za svega 8,9 sekundi, dok je za ubrzanje od 80 do 120 km/h u petoj brzini potrebno svega 8,3 sekundi – što predstavlja najbolji rezultat u kategoriji kompaktnog vana sa sedam sedišta. Najveća brzina je 225 km/h, dok je potrošnja goriva u kombinovanoj vožnji sa Start/Stop tehnologijom 7.0 l/100 km (prema test proceduri NEDC) sa emisijom izduvnih gasova od 164 g/km CO2. Uglađene vozne karakteristike uz veoma niske nivoe buke i vibracija, predstavljaju prave adute Opelovog visoko-kvalitetnog motora, koji se isporučuje sa sledećom generacijom 6-stepenog manuelnog prenosa, nudeći brzo i „glatko“ prbacivanje brzina sa minimalnim naporom.

 

 

 

 

 

 

 

 

1.6 ECOTEC turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem, sa 147 kW/200 ks deo je Opelove sadržajne ofanzive modela i pogonskih grupa. Kao najsnažniji motor u liniji modela Zafira Tourer, on uvećava portfolio pogonskih grupa koji obuhvata: 2.0 BiTurbo CDTI, najbolji dizel model u liniji, sa 143 kW/195 ks i 400 Nm; tihi dizel motor 1.6 CDTI nove generacije sa 100 kW/136 ks i 320 Nm i potrošnjom goriva od svega 4,1 l/100 km (109 g/km CO2); i verziju snage 125 kW/170 ks turbo motora 1.6 ECOTEC sa direktnim ubrizgavanjem. Pored ovog širokog opsega bezinskih i dizel motora, Zafira Tourer nudi i opcije alternativnog pogona snage 103 kW/140 ks, kroz modele 1.4 LPG (tečni naftni gas) 1.6 CNG (komprimovani prirodni gas).

 

 

 Visoko-performantna Zafira Tourer se vizuelno ističe dvostrukom i  izduvnom cevi sa crvenim ‘turbo’ natpisom na zadnjem delu, koji je  dodat kao diskretan motiv za one koji imaju oko za detalje. Opelova  prilagodljiva FlexRide šasija prenosi snagu modela Zafira Tourer na  put, dok izbor felni pokriva opseg veličina od 17 do 19 inča.

Datum objave: 13/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook