Naslovna > Automobili > Kia > Sportage > Model nove generacije detaljno pregledan

Kia Sportage

Model nove generacije detaljno pregledan

Na Youtube-u se pojavio video snimak detaljne analize novog Kia Sportage modela, na kome su izbliza predstavljeni inovativni dizajn i tehnološki savremenija unutrašnjost...

Već je poznato da će se nova 5. generacija Sportagea od prethodnika radikalno razlikovati, prije svega inovativnim, pomalo futurističkim odlikom prednjeg dijela automobila, ali i preuređenom i tehnološki naprednijom kabinom. Model nove generacije predstavljen je prije nekoliko mjeseci ali sada se na Youtube platformi pojavio video koji detaljno analizira dizajn ovog modela, ovaj video možete potražiti pod nazivom: „2022 Kia Sportage First Look – Better than Hyundai Tucson?”.

 

 

 

 

 


Novi Sportage je tako evoluirao od malog, simpatičnog crossovera u luksuzni model, elegantnog, blago futurističkog izgleda. Ovoj transformaciji najviše doprinosi dizajnerski sklop prednjeg dijela, sa potpuno novom, digitalnom maskom hladnjaka, koja se sada sastoji iz tri komponente. Poklopac, crni okvir i srebrni ukrasi, koji su sada postavljeni iznad stvarne maske hladnjaka, dizajnerski su ukombinovani kako bi novom modelu dali upečatljivo naličje. Kia ovaj dizajnerski sklop naziva “Digital Tiger Face”, sa strana novog lica nalaze dnevna LED svjetla u obliku bumeranga. Dizajn zadnjeg dijela nije toliko radikalno izmjenjen kao prednji, ali agresivni branik i zakrivljena zadnja svjetla su novine u odnosu na prethodni model.
Unutrašnjost je takođe znatno unaprijeđena, model sa video snimka sadrži viši paket opreme, pa tako obuhvata tri načina rada grijanja i ventilacije prednjih sjedišta, te dva načina rada u slučaju zadnjih sjedišta. U paket su uključeni i grijani upravljač veliki 12,3-inčni infotainment sistem ispod kojeg se nalazi  mali digitalni ekran, koji služi za kontrolu klime i drugih medija.  Model nove generacije bi trebalo da na svjetska tržišta bude lansiran do kraja ove godine. A poznato je da će Paleta pogonskih jedinica biti raznovrsna, te će pored modela sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem, u ponudi biti i hibridne, te priključno hibridne verzije.

 

Datum objave: 12/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook