Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Model sljedeće generacije 2023. godine

Ford Mustang

Model sljedeće generacije 2023. godine

Model trenutne generacije na tržištu je od 2015. godine, a trenutnoje u fazi razvoja naredna generacija koja će u masovnu proizvodnju na proljeće 2023. godine...

Prema najnovijim izvještajima Ford Mustang model naredne generacije će u masovnu proizvodnju 2023. godine, a za sezonu 2024. će biti dostupan na tržištu.  Ford će vjerovatno revidirati recept usvajanjem hibridnog pogonskog sklopa kako bi održao korak sa strožim propisima o potrošnji goriva. Međutim, elektrifkovana verzija možda neće biti dostupna od prvog dana, sa tim da će Ford možda čekati do redizajna da uvrsti ovu verziju. Takođe vrlo vjerovatno će jedan od najpopularnijih sportskih automobila na svijetu po prvi put dobiti pogon na sve točkove.

 

 

 

 

 

 


Mustang sljedeće generacije imaće neke zajedničke osobine sa prethodnikom jer se vjeruje da će se voziti na ažuriranoj platformi pozajmljenoj iz postojećeg modela. Očekujte da će se uobičajenom 2,3-litarskom EcoBoost četvorocilindričnom motoru pridružiti Coyote 5,0-litarski V8 i možda kasnije Predator 5,2-litarski V8 sa kompresorom. Magazin Autoline je početkom godine spekulisao da će potpuno električni Mustang sportski automobil sa dvoja vrata ući u proizvodnju u decembru 2028. Ako je tačno, to bi značilo da će nadolazeći S650 biti poslednji koji će nuditi motor sa unutrašnjim sagorijevanjem i imati životni ciklus od nešto više od pet i pol godina.

Datum objave: 30/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook