Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Modeli vrhunskih performansi

Hyundai potvrdio lansiranje novog brenda

Modeli vrhunskih performansi

Prvi automobil koji će predstavljati ovaj brend jeste vrhunska varijanta modela i20, koga na tržištu možemo da očekujemo već 2015. godine...

Šef Hyundai Motosport tima, Michael Nadna, potvrdio je javnosti ovih dana kako ovaj popularni svjetski proizvođač planira uskoro da lansira na tržište novi brend, pod čijim imenom će se prodavati odlični modeli vrhunskih performansi. Ovaj korejski brend vrijedno radi n a potpunoj izmjeni svoje reputacija proizvođača jeftinih automobila.

 

Veliki korak već je napravljen, i to onda kada su najavili da će sa svojim modelom i20 iduće godine nastupati na WRC prvenstvu. Međutim, sada su otkriveni i nešto detaljniji planovi o ovom projektu. Naime, u ovoj novoj luksuznoj postavi, prvi automobil će biti i20 nove generacije, koju na tržištu možemo da očekujemo 2015. godine.

 

Iz Hyundaija smatraju kako će sudjelovanje u WRC prvenstvu te lanisranje novog, luksuznog sportskog brenda mnogo da doprinese Hyundaijevom ugledu na automobilskoj sceni. Model i20 će biti prvi predstavnik ovog novog brenda, a možemo da očekujemo i luksuzne varijante modela Veloster Turbo i Genesis Coupea. 

Datum objave: 16/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook