Naslovna > Automobili > Bentley > Bacalar > Moderni raritet

Bentley Bacalar

Moderni raritet

Ovaj neobični model će biti najrjeđi Bentleyjev dvosjed u modernoj istoriji pošto je proizvedeno i prodato samo 12 jedinica...

 

Bentley Bacalar je jedinstveni dvosjed britanskog proizvođača luksuznih vozila, ali pošto ne posjeduje nikakav krov za putnike znači da je vlasniku neophodna garaža, a ne parking mjesto ispred apartmana ili preseljenje u toplije krajeve. Zanimljiv je podatak da Bacalar dijeli samo jednu vanjsku komponentu sa Continentalom GT, a to je kvaka na vratima sa sistemom ulaska bez ključa.

 

 

Na karoseriji ovog dvosjeda se ističu ukrasni detalji u bronzanoj nijansi, a u oblaganju instrument table korišteni je Riverwood materijal od izuzetno rijetkog drveta starog 5000 godina, od prirodno oborenih stabala u tresetnim močvarama, jezerima i rijekama iz Istočne Anglije u Engleskoj. Sjedišta i tapacirung su izrađeni od Wilton vune, a na sjedištima se takođe nalaze i obloge od Beluga kože.

 

 

 

Ovaj jedinstveni model pokreće najnovija evolucija pogonskog agregata Volkswagen Grupe, 6-litarskog W12 twin-turbo koji isporučuje 650 KS pri obrtnom momentu od 900 Nm. Ovaj pogonski agregat omogućava Bacalaru ubrzanje od nule do 100 km/h za samo 3,5 sekundi. Svih 12 proizvedenih jedinica su prodate, a cijena po primjerku je iznosila oko 1 675 000 eura.

Datum objave: 10/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook