Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Modifikovana verzija serije 4

BMW B4

Modifikovana verzija serije 4

Iako još nema zvaničnih podataka, objava na forumima BimmerPost-a, tvrdi da će Alpina predstaviti novi B4 početkom sljedeće godine...

Alpina je sa modelom B3 već modifikovala Seriju 3, a nudi čak i verziju sa dizelskim pogonom. Do sada nismo čuli informacije o nasljedniku B4 s dvoja vrata, ali čini se da je njemački proizvođač automobila napokon radio na modifikovanoj varijanti serije 4. Naravno, ništa nije službeno, ali postoje rane glasine o tome. Prema dostupnim informacijama, model će se temeljiti na G26 generaciji serije 4, a to je model Gran Coupe sa četvero vrata. To je luksuznija verzija serije 3, u obliku kupea sa velikom maskom hladnjaka, te sa četvoro vrata. Publikacija na BimmerPost-u tvrdi da će se model temeljiti na postavkama 440ix.

 

 

 

 

 

 

 

 

U fabričkom obliku, 440ix koristi 3.0-litarski turbopunjač sa šest-cilindričnim motorom i sa blago hibridnom tehnologijom, ukupne snage 382 KS i 499 Nm obrtnog momenta. Uparen sa automatskim mjenjačem sa osam brzina i snagom na sva četiri točka, ovaj motor od 0 do 100 km/h dolazi za samo 4,4 sekunde. U oktobru 2019. Alpina je predstavila B3, podešenu verziju serije 3. Ovaj model takođe ima 3.0-litarski motor, nešto jače snage 462KS i 700 Nm obrtnog momenta. Očekujemo slične brojeve za B4 Gran Coupe kada stigne na evropsko tržište u nekom trenutku sljedeće godine. Govoreći o njegovom lansiranju na tržište, za sada se čini da će nova Alpina B4 biti namijenjena samo evropskim kupcima, ali stvari bi se mogle promijeniti u narednih nekoliko mjeseci.

Datum objave: 26/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook