Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Modifikovani SUV dostigao nevjerovatnu brzinu

Lamborghini Urus

Modifikovani SUV dostigao nevjerovatnu brzinu

Na jednom Youtube kanalu pojavio se snimak na kojem prerađeni model Lamborghini Urus dostiže brzinu od 329 km/h, koliko je pokazao digitalni brzinomjer...

I u svom osnovnom obliku SUV model Urus posjeduje veoma snažan pogonski sklop, međutim pojedinim zaljubljenicima velikih brzina to nije dovoljno. Tako je jedan modifikovani model uz brojne nadogradnje dobio snagu od nestvarnih 840 KS, što je za 190 „konjskih snaga“ više u odnosu san stanje kada je sišao sa trake. Detaljnijih informacija o mehaničkim prepravkama i preradama nema, ono što je poznato je da se ispod poklopca motora nalazi dodatno ojačani 4.0-litarski, V-8 agregat.

 

 

 

 

 


Poznati Jutjuber AutoTopNL, imao je priliku da sjedne za volan ovog modifikovanog Urusa, te odlučio da ga testira na autoputu, kako bi pokazao kolika je nova maksimalna brzina modela. Velika snaga, kako se vidi na videu, omogućava SUV modelu veoma lako da dostigne brzinu od 300 km/h, ali nakon toga dolazi do poteškoća, i otežanog ubrzanja, zbog velikog otpora vazduha, s obzirom da je riječ o modelu u SUV obliku. Međutim nakon nekog vremena, sudeći po podacima sa kontrolne table, ojačani Urus dostigao je brzinu od nevjerovatnih 329 km/h. Sa druge strane, aplikacija za pametne telefone zasnovana na GPS-u pokazivala je preciznije očitavanje brzine Super SUV-a, i ona je iznosila 314 km/h. Kako god, i to je još uvijek jako impresivan rezultat za tako veliko i teško vozilo čija masa iznosi 2.197 kilograma.

Datum objave: 01/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook