Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > Moguć povratak originalnog Land Rovera

Land Rover

Moguć povratak originalnog Land Rovera

Legendarni Land Rover skinut je sa proizvodnih traka kako bi se iste pripremile za proizvodnju nove generacije

O Land Roveru Defenderu sve je već rečeno ali ipak ponovimo da se radi o jednom od najboljih i najpopularnijih terenskih vozila svih vremena. Zbog sve rigoroznijih sigurnosnih propisa zaključeno je da se više isplati razvoj potpuno nove generacije nego ulaganje u sigurnosne sisteme koji su teško kompatiblini sa tehnologijom starom 60 godina.
Žal ta takvom odlukom još traje pa se engleski milijarder, Jim Ratcliffe, obratio kompaniji JLR (vlasnik Land Rovera) sa prijedlogom da otkupi stare proizvodne trake te da pokrene proizvodnju u novim pogonima u Sjevernoj Engleskoj.
Za sada je prijedlog na stolu.

 

JLR je jasno rekao da iako dođe do pozitivnog odgovora Ratcliffe ne može računati na nikakvu drugu pomoć te da će morati djelovati samostalno.
Po planu iz nove bi fabrike godišnje trebalo stizati do 20.000 land Rovera što je realna procjena. Za sada se ne zna da li će se morati mijenjati ime legendarnog modela. Pretpostavljamo da je to budućim vlasnicima najmanje bitno.
Ono što je bitno jeste činjenica da će se Land Rover u trenutnom tehnološkom stanju moći još dugo prodavati na mnogim svjetskim tržištima...

 

Datum objave: 20/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook