Naslovna > Automobili > Peugeot > 2008 > Moguća proizvodnja u i Argentini

Peugeot 2008

Moguća proizvodnja u i Argentini

U kompaniji Peugeot su istakli kao jedan od ciljeva za budućnost aktivnije učešće na tržištu Južne Amerike, a čini se kako bi najnoviji korak u okviru te strategije mogla biti odluka da se nova 2008-ica proizvodi u Argentini...

Trenutno se SUV model 2008 sklapa u najvećoj državi na kontinentu u Brazilu, međutim riječ je o automobilu prošle generacije, a i koji je namjenjen isključivo za tržište ove zemlje. Nova 2008-ica uskoro će biti dostupna i na tržištu Argentine, a potom i drugih zemalja u okruženju, ali u početku samo kao elektrifikovana verzija. Kako bi obezbjedili zadovoljavajuću ponudu za ovaj kontinent i njegovo tržište, Francuzi su veoma blizu da donesu odluku sa proizvodnju ovog modela u Argentini.Odgovor na pitanje zašto baš u ovoj zemlji je već postojeća infrastruktura, koja se koristi za sklapanje manjeg modela 208, tako da bi u slučaju odluke o proizvodnji, stariji brat mogao vrlo brzo da se popne na proizvodnje trake.

 

 

 

 

 

 

Ukoliko dođe do odluke o sklapanju u Argentini, vrlo izvjesno je da bi Peugeot odlučio i da u ove modele ubacuje Fiatove pogonske sklopove. Tako bi paleta motora počinjala sa 1-litarskim trocilindričnim turbo agregatom snage 130 KS i 200 Nm, zatim bi u ponudi bio i 1.2-litarski četvorocilindrični motor, snage 185 KS i 270 Nm, koji je kombinovan sa 6-stepenim automatskim mjenjačem.

Datum objave: 13/01/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook