Naslovna > Automobili > Audi > A3 > Moguća transformacija od hečbeka do krosovera?

Audi A3

Moguća transformacija od hečbeka do krosovera?

Najnovije špijunske fotografije pokazuju da Audi testira prototip modela A3, koji se značajno razlikuje od osnovnog hečbek modela, i najvjerovatnije se radi o Allroad verziji, sa off-road karakteristikama i većim odstojanjem od tla...

Generalno na svjetskom tržištu sve više raste popularnost SUV i krosover modela, a najbolji i najdrastičniji primjer je Evropa, gdje ovi modeli prema najnovijim istraživanjima čine 40% od ukupnog tržišnog udjela. Tako mnoge kompanije povećavaju svoju ponudu u ovim segmentima, nerijetko i na štetu drugih modela. U Audiju su tako od 2019. godine krenuli sa projektom Allroad verzija svojih malih kradskih automobila. Oznaka Allroad podrazumijeva avanturistički opredjeljeno vozilo, sa off-road dizajnerskim elementima i značajno povećanu udaljenost od tla, praktično hečbek modeli postaju krosoveri. U julu 2019. Audi je predstavio A1 Citycarver koji je postao prvi automobil koji je dobio ovo izdanje, a najnovije špijunske fotografije pokazuju da bi naredni model koji će dobiti Allroad verziju trabao biti A3.

 

 

 

 

 

Ovi snimci prikazuju podignuti testni automobil A3 sa kamuflažom koja pokriva donji dio karoserije, i očekuje se da bi udaljenost od tla trebala biti postavljena između A3 hečbeka i modela Q3. Teško je uočiti šta se krije ispod maske, ali izgleda kao da postoji neka vrsta plastične obloge oko lukova točkova. Zaštitna obloga se proteže do prednjeg branika, a čini se da testni automobil posjeduje šire bočne pragove. S obziron da su ovo prve fotografije na kojima je Allroad verzija uhvaćena i da nema službenih informacija iz kompanije više ništa se sa sigurnošću ne može reći. Najvjerovatnije da će ovaj model biti pokretan od strane priključno-hibridnog pogonskig sklopa, ali ostaje još da se vidi šta su u Audiju osmislili. Takođe za sada nema informacija kada bi A3 Allroad mogao da bude predstavljen, te da se pojavi na tržištu.

Datum objave: 16/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook