Naslovna > Auto moto sport > Moguća zamjena za Mark Webbera?

F1 - “Iceman“ u Red Bull-u?

Moguća zamjena za Mark Webbera?

Ne stišavaju se strasti nakon trke za veliku nagradu Malezije, koja je poprilično uzdrmala prošlogodišnju šampionsku ekipu Red Bulla. Spekuliše se da će Mark Webber zbog toga definitivno da napustiti ekipu Red Bull-a, a kao njegova potencijana zamjena spominje se Kimi Raikkonen...

Trka u Maleziji evidentno je uzdrmala šampionski tim Red Bull-a, nakon čega svi sumnjaju da će odnos između dvojice timskih kolega, Mark Webbera i Sebastian Vettela, ikada popraviti. Nakon svega što se izdešavalo u prošloj trci, kao i proteklih godina, sve je veća vjerovatnoća da će australijanac Mark Webber na kraju godine, kada mu ističe ugovor, napustiti ovaj tim. Australijanac izgleda više nema namjeru da ostane u istom timu sa mladim Vetellom.

 

Nakon brojnih glasina o budućnosti Webbera, kao i o njegovim mogućim nasljednicima, iz austrijskog tima je objavljeno ime, koje bi moglo da obraduje sve ljubitelje Formule 1, naročito Red Bull tima. Vlasnik ove ekipe Dieter Mateschitz , priznao je da je kandidat za Webberovog nasljednika aktuelni vozač Lotusa i bivši svjetski šampion, Finac Kimi Raikkonen. Iako su iz Red Bull-a javnost uvjeravali dugo vremena da Webber neće napustiti svjetskog šampiona, čini se da taj njegov mogući potez sada ne dovodi u pitanje, jer nakon incidenta između dvojice timskih kolega, čini se da oni više na stazi neće moći da funkcionišu zajednio.

 

Podjsetimo, prvak Sebastian Vettel je zanemario naređenje svog tima da ne pretiče svog klupskog kolegu, ali je to ipak učinio, i to u 46. krugu trke, nakon čega mu je Webber, vidno iznerviran, za takav potez pokazao i srednju prst. Ova je samo jedan od novih i očekivanih razdora između Njemca i Australijanca, koji je sada definitivno otvorio nova nagađanja o dolasku Kimi Raikkonena.  

Datum objave: 09/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook