Naslovna > Auto moto sport > Monza ipak bez publike

Formula 1

Monza ipak bez publike

Promoteri VN Italije u Monzi su najavili održavanje trke „iza zatvorenih vrata“, odnosno bez prisustva publike...

Nakon što je bila prisiljena otkazati uvodnih 10 trka sezone zbog pandemije virusa korona, organizacija Formule 1 je uspela ovog mjeseca započeti kampanju za 2020. godinu vožnjama u Austriji. Sve trke ove sezone su bile održane bez prisustva publike na tribinama i sa ograničenim brojem članova ekipa. Čelnici Formule 1 su optimistični po pitanju navijača na trkama do jeseni. Ulaznice su već u prodaji za VN Rusije u Sočiju zakazane za septembar, dok se za VN Portugalije u oktobru najavilo hiljade obožavalaca ovog spektakla na točkovima.

 

 

 

Iako se očekivalo da će na trci za VN Italije biti dozvoljeno prisustvo ograničenog broja publike, ipak je donijeta odluka da se trka u Monzi održi „iza zatvorenih vrata“.

 

 

„Grand Prix Italia Formula 1 na stazi Autodromo Nazionale Monza od 4. do 6. septembra će se održati bez prisustva gledalaca. Novac od kupljenih ulaznica će biti refundiran u punom iznosu, a kupci se o svemu mogu informisati na mjestima kupovine.“ navodi se u saopštenju organizacije.

 

 

Ovo znači da bi VN Toskane na Mugellu mogla biti prva trka sa ograničenim brojem gledalaca, međutim odluku o tome donosi lokalna uprava Toskane u zavisnosti od mjera koje budu tada na snazi. Postoji velika vjerovatnoća da na stazi budu prisutni samo domaći navijači, a slična praksa bi mogla biti uspostavljena i za naredne trke u sezoni. Organizacija trke na Nurburgringu se nada da će fanovima biti dozvoljeno prisustvo na trci za VN Eifela zkazanu za 11. oktobar.

 

 

U kalendaru Formule 1 za sezonu 2020. upisano je trinaest trka, a najmanje osam će ih biti održano bez prisustva publike.

Datum objave: 31/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook