Naslovna > Vijesti > Moore slavio u Atini

Red Bull X-Fighters

Moore slavio u Atini

Clinton Moore je nakon pobjede zabilježene u Meksiku, ponovo došao do prvog mjesta i na takmičenju u Atini, koje je privuklo više od 10.000 gledalaca ...

Po prvi put  u svojoj istoriji Red Bull X Fighters takmičenje održano je u Atini, gdje su se okupili najbolji FMX vozači i pokazali nevjerovatnu kreativnost.  U ponovljenom dvoboju iz Meksičkog finala, u Atini su se suprostavili jedan drugom Levi Sherwood i Clinton Moore. Levi je vozio u svom prepoznatljivom stilu, a završnicu svoje vožnje je učinio spektakularnom tako što je izveo svoj „Transfer Flip“.

 

Onda je na scenu nastupio Moore, siguran u sebe zahvaljujući pobjedi u prvom takmičenju ove sezone. Bio je spektakularan i besprijekoran, pa je šampion ovog takmičenja iz 2012. godine, Levi Sherwood bio eliminisan. Ništa manje zanimljiv dvoboj ponudili su  Tomas Page i Josh Sheehan. Francuz je pokazao sve svoje najbolje trikove, uključujući „Tough task“, dok je Sheehan izveo „double black flip“ i ostavio publiku bez daha. No, sudije su pokazale da je Francuz bio dominantniji, pa je on prošao u finale na dvoboj sa Moorom.
Spektakularno finale

 

Tomas Page je u finalu počeo žestoko i izveo svoj „Alley Oop Flair“, potom 360 i naposlijetku „Superman Flair“. No, pao je prilikom izvođenja „Bike flip“ trika. Vidno razočaran mogao je samo čekati i posmatrati šta će uraditi Clinton Moore. A Moore je još jednom eksplodirao sa svojim „Bundy“ trikom, „Voltom“ bez ruku a sve je završio sa pristojnim KOD okretom. Sudijama nije trebalo dugo, pa su donijeli odluku da je Moore pobjedio i došao do svoje druge uzastopne pobjede ove sezone.

 

Naredna utrka Red Bull X Fighters serije održava se već 10 jula, u Španiji. Nakon toga uslijedit će pauza do septembra kada takmičenje seli u Južnu Afriku, a posljednja stanica šampionata su Ujedinjeni arapski emirati krajem oktobra ove godine.

Rezultati takmičenja u Grčkoj:


1. Clinton Moore (AUS)
2. Thomas Pagès (FRA)
3. Rob Adelberg (AUS)
4. David Rinaldo (FRA)
5. Josh Sheehan (AUS)
6. Dany Torres (ESP)
7. Adam Jones (USA)
8. Levi Sherwood (NZL)
9. Remi Bizouard (FRA)
10. Javier Villegas (CHI)
11. Nick Franklin (NZL)
12. Christian Meyer (ESP)
 

Datum objave: 15/06/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook