Naslovna > Automobili > Jeep > Gladiator > Mopar predstavlja Gladiator Top Dog koncept

Jeep Gladiator Top Dog

Mopar predstavlja Gladiator Top Dog koncept

Koristeći Jeep Performance dijelove (JPP) i posebne dodatke, tim Mopar u SAD je pretvorio Jeep Gladiator za 2020. u zabavno koncept vozilo za ozbiljne planinske bicikliste.

Koncept Jeep Gladiator Top Dog predstavljen je na sajmu SEMA360, koji predstavlja virtualno izdanje Sajma Tržišnog udruženja za specijalnu opremu (SEMA) u Las Vegasu. Ove godine, zbog pandemije COVID-19, sajam se održava onlajn, od 2. do 6. novembra.

 

 

 

„Sa više od 20 Jeep Performance dijelova, napravili smo ovaj Jeep Gladiator Top Dog koncept, koji može da ide bilo gdje, za strasne ljubitelje brdskog biciklizma,“ rekao je Mark Bosanac, direktor za uslugu, dijelove i servis za klijente u kompaniji Mopar, FCA Sjeverna Amerika. „Širom cijele Jeep game, nudimo preko 500 dijelova i dodataka testiranog kvaliteta koji su proizvedeni u fabrici“.

 

„Napravljen da ispuni zahtjeve aktivnog životnog stila i nudeći jedinstvenu slobodu spuštenog krova, Jeep Gladiator je savršeno platno za Mopar da pomjeri granice još dalje dodavanjem niza Jeep Performance delova“, izjavio je Džim Morison, šef brenda Jeep – FCA Sjeverna Amerika. „Koncept Top Dog kompanije brenda Mopar pruža još pametniju funkcionalnost i svestranost modelu Jeep Gladiator“.

 

 

 

U K-9 plavoj boji, koncept Jeep Top Dog proširuje sposobnost nošenja tereta najsposobnijeg Jeep pikapa ikad, uklanjanjem standardne tovarne kutije i zamjenjujući je posebnim PCOR tovarnim sistemom niskopodne prikolice.

 

Sa suvozačeve strane tovarnog sistema, biciklisti planinari mogu bezbjedno odložiti alatke i zalihe koje su im potrebne na stazama u fioke na izvlačenje. Velike unutrašnje police, spoljašnji prekidači za svjetlo, a dodatni izvori napajanja su na dohvat ruke.

 

Sa vozačeve strane tovarnog sistema, frižider na baterije i električni roštilj za hotdogove su spremni da se biciklisti „napune gorivom“ prije naredne dionice izazovnih staza.

 

 

 

Iznad kabine, dve rešetkaste strukture predstavljaju dodatni tovarni prostor za alat i opremu. Dodatna konceptna dupla prednja svjetla su postavljena sa obje strane, a komplet podloga za prianjanje koje služe za izbavljanje vozila su takođe zakačeni za tovarne rešetke. Na rešetkastoj strukturi, dupli stalci za bicikl pružaju siguran način za transportaciju Trek brdskih bicikala do staza.

 

Za vrhunsku terensku sposobnost, koncept Jeep Top Dog ima 2-inčni JPP komplet za podizanje, sa FOX amortizerima koji pružaju povećano odstojanje od tla, ojačanih 17-inčnim JPP beadlock aluminijumskim felnama i 37-inčnim BF Goodrich KM3 gumama za blatnjavi teren. Konceptni čelični „visoki“ blatobrani pružaju dodatno odstojanje na sva četiri ćoška.

 

 

 

Koncept Jeep Top Dog pokreće dokazani 3,6-litarski Pentastar V-6 motor sa 285 konjskih snaga i 350 Nm obrtnog momenta, uparen sa TorqueFlite 8-stepenim automatskim mjenjačem.

 

JPP Rubicon branik štiti prednji dio koncepta Jeep Top Dog. Branik ima konceptnu 2-inčnu čeličnu zaštitnu rešetku, inspirisanu konceptom Jeep J6 i ekskluzivno JPP Rubicon Warn vitlo kapaciteta od preko 3.600 kg, koje sadrži Spydura sintetički konopac od 30 metara.

 

Konceptna hauba je naglašena prilagođenim crnim Mopar zatvaračima haube koji imaju Jeep Willys logo. JPP disaljka usmjerava hladan vazduh ka motoru kada terenski uslovi ugroze normalne vazdušne otvore. Par JPP 5-inčnih terenskih LED svjetala postavljenih na dnu A-stubova pomažu u osvjetljavanju staze.

 

 

 

Bokovi su zaštićeni JPP štitnicima, prilagođenih sa zavarenim 2-inčnim čeličnim cijevima, sličnim dizajnu prednje zaštitne rešetke. Crni zaštitni pragovi vrata imaju odignuti Gladiator logo i pomažu u zaštiti unutrašnjih pragova od ogrebotina i habanja.

 

Drugo JPP Warn vitlo je postavljeno na zadnji dio koncepta Jeep Gladiator Top Dog. Odmah iznad zadnjeg vitla, ladica na izvlačenje sadrži sklopive merdevine koje se koriste za pristup duplom stalku za bicikla.

 

Spoljašnja kombinacija K-9 plave i crne boje se nastavlja se i u kabini na instrument tabli koja je ista kao boja karoserije. Takođe, crna Katzkin kožna sjedišta, nasloni za ruke, obloga mjenjača, volan i ručna kočnica naglašeni su plavim šavovima.

 

Mopar navlake za papučice od nerđajućeg čelika sa crnim gumenim ulošcima daju odvažan sjaj i dovoljno prianjanja papučicama za gas i kočenje. Odmah ispod papučica su Mopar patosnice za sve vremenske uslove postavljenih kroz cijeli prostor kabine.

 

 

Mopar

 

Mopar (jednostavna skraćenica reči MOtor i PARts) je brend koji se bavi servisom, dijelovima i brigom o kupcima FCA vozila širom svijeta. Nastao 1937. godine kao ime linije antifriz proizvoda, brend Mopar je evoluirao tokom više od 80 godina u predstavnika cjelokupne brige i autentičnih performansi za vlasnike i ljubitelje širom svijeta.

 

Mopar je ostavio svoj trag 1960-ih godina tokom ere „mišićavih“ automobila, sa Mopar Performance dijelovima koji su unapređivali brzinu i za upotrebu na putu i za trkanje, i proširio se na tehničke usluge i podršku za kupce. Danas, globalnom pokrivenošću brenda Mopar isporučuje se preko 500.000 dijelova i dodataka na preko 150 tržišta. Sa preko 50 centara za distribuciju dijelova i 25 kontakt centara za kupce širom svijeta, Mopar integriše servis, dijelove i brigu o kupcima kako bi unapredio podršku za kupce i dilere širom svijeta.

 

Datum objave: 05/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook