Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > MotoGP „Safety car“ predstavljen u slavnim bojama

BMW M3 Touring

MotoGP „Safety car“ predstavljen u slavnim bojama

Što se tiče redovnog M3 Touring, BMW će početi da prima narudžbe kupaca od septembra prije nego što pritisne dugme za reprodukciju u proizvodnji u novembru...

BMW je odabrao Goodwood Festival brzine 2022. kao mjesto održavanja javnog debija svog prvog M3 Touringa. I ne samo to, super karavanu se pridružuje i MotoGP Safety Car. Osim očiglednih promjena, zakašnjeli rival AMG C63 Estate dobija niz nadogradnji iz M Performance kataloga. Promjene počinju na prednjem dijelu gdje se nalazi zdepast spojler od karbonskih vlakana zajedno sa par kanadera sa svake strane branika. Međutim, najočiglednija modifikacija je nazad gdje je BMW ugradio opcioni izduvni sistem sa duplim vrhovima postavljenim u sredini branika.

 

 

 


Ovo izgleda poznato zato što M3 Sedan ima ovu postavku skoro od lansiranja, zajedno sa M4 Coupeom. Što se tiče tipičnih MotoGP sigurnosnih dijelova, M3 Touring ima krovna svjetla i prednje bljeskalice postavljene na dnu rešetke. BMW tek treba da pruži slike kabine, ali zna se da ima Recaro prednja sjedišta koja obgrljuju tijelo pojasevima u četiri tačke, rastavljačem za slučaj nužde, sigurnosnom poprečnom gredom i sistemom za izvlačenje goriva.

 

 

Ukrašen u slavne tri boje i sa amblemom stare škole BMW Motorsport za proslavu 50. godišnjice M divizije, MotoGP Safety Car će se popeti na brdo Goodwood zajedno sa redovnim proizvodnim modelom. Dobiće svoj prvi motosportski izlet u Silverstoneu početkom avgusta tokom VN Britanije.
 

Datum objave: 23/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook